Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості інформує про навчання за професією «Перукар»

15:32 5 Травня 2021

Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості інформує, що  на базі Львівського ЦПТО  заплановано  навчання  за професією «Перукар».  Термін навчання з 12.05.2021р. по 05.10.2021р.  Вимоги до освіти – повна загальна середня,  документ про освіту.

Загальна характеристика професії “ПЕРУКАР”

Перукар виконує стрижку, укладання і завивку волосся відповідно до замовлення клієнта. Складає фарбувальні розчини і проводить забарвлення волосся. Орієнтуючись на напрямок моди і особливості зовнішнього вигляду клієнта, дає пораду про вибір зачіски. Використовує ручні (ножиці, гребінці, пульверизатори) і механічні (електрофен, машинка для стрижки волосся) інструменти.

Використовує в процесі роботи хімічні розчини і лаки. Несе відповідальність за санітарний стан інструментів і робочого місця. Вступає в численні ділові і неформальні контакти з колегами по роботі. Численні короткочасні контакти з клієнтами створюють підвищену емоційну напруженість праці. Робота двозмінна. Професія має ІІ-І класи.

Професійно важливі якості: висока рухливість пальців рук; тонка зорово-рухова координація; розвинена просторова уява; хороша зорова пам’ять; толерантність до численних міжособових контактів; володіння навиками ділового спілкування; здатність конструктивно сприймати критику в свою адресу.

Повинен знати: будову та властивості шкіри, волосся людини; основи санітарії та гігієни; склад та властивості матеріалів та парфумерно-косметичних засобів для виконання різних видів перукарських робіт; основи професійної етики; технологічну послідовність виконання основних видів перукарських робіт, замалювати їх схеми; правила протипожежного захисту, охорони праці; інформаційні технології; основи галузевої економіки та правових знань.

Повинен уміти: виконувати послуги з миття голови; прості, класичні чоловічі, жіночі та дитячі стрижки. Виконувати укладання волосся феном за класичною технологією, гарячу завивку волосся горизонтальними локонами, прості зачіски із застосуванням бігуді. Виконувати послуги з хімічної завивки волосся із застосуванням звичайних коклюшок за класичною технологією. Фарбувати волосся тон у тон барвниками різних груп, зафарбовувати сивину, знебарвлювати волосся.

Після закінчення навчання можна  здійснювати  побутове обслуговування населення у  перукарнях,  салонах краси  або   займатись підприємницькою діяльністю.

Навчання здійснюється під конкретне замовлення роботодавців з гарантованим працевлаштуванням.

Наші контакти: вул.П.Орлика, 3а, м.Дрогобич, 82100,

тел (03244) 2-71-88                                                                                                                                                                                                                                                                     

Перейти до вмісту