Дрогобицький Ліцей №4 став лауреатом обласного конкурсу із здорового меню для школярів

7:58 31 Грудня 2021

Прославили Дрогобич! Завершився обласний конкурс «Найкраще шкільне меню» для учнів навчальних закладів Львівщини. Мова іде про оновлене меню, на яке із першого січня, згідно нових норм харчування, мають перейти усі навчальні заклади України. В основі меню закладений підхід до здорових страв: багато овочів та фруктів, дієтичне м’ясо, крупи, менше цукру й солі для школярів.

За перемогу в конкурсі на краще шкільне меню змагався 21 заклад середньої освіти із різних куточків Львівщини. Переможцем став Жовтанецький опорний навчальний заклад. Також було визначено почесних чотирьох лауреатів конкурсу, серед яких Дрогобицький Ліцей №4 імені Лесі Українки.

Як розповіла заступник керівника відділу освіти ДМР Ольга Олексюк, цими днями директору Ліцею№4  Наталії Гук зі Львова передали грошову нагороду та відповідний сертифікат. Їх керівниці  навчального закладу  урочисто вручив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Перемога в обласному  конкурсі на краще шкільне меню засвідчує, що будь який навчальний заклад Львівщини може взяти за основу меню переможця і перенести його у свій заклад освіти.

Додамо, згідно нових норм харчування школярів – їжа у навчальних закладах  має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні й розгорнули реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також найголовніше – формування культури здорового харчування безпосередньо у школярів.

Перейти до вмісту