Дрогобицька міська рада ініціювала присвоєння звання Героя України Олегу Куцину – легендарному командиру батальйону «Карпатська Січ»

10:10 25 Листопада 2022

Дрогобицька міська рада ініціювала звернення щодо присвоєння звання Героя України посмертно легендарному командиру батальйону «Карпатська Січ» Олегу Куцину.

Звернення з ініціативою присвоєння Олегу Куцину звання Герой України посмертно озвучила під час чергового засідання сесії Дрогобицької міської ради депутатка Ірина Головацька.

У зверненні зокрема було згадано коротку історичну довідку про легендарного командира добровольчого батальйону «Карпатська Січ» та його вклад у оборону багатьох міст та загалом у відстоювання територіальної цілісності України.

Окрема добровольча чота «Карпатська Січ» була створена у 2014 році. У 2015-му підрозділ увійшов до складу 93-ї механізованої бригади ЗСУ. За час участі у військових діях на сході України чота стала ротою, брала участь у боях біля Донецького аеропорту: бої за Піски, шахту «Бутовка», Водяне, Опитне.

Із 24 лютого 2022 «ОДЧ Карпатська Січ» обороняла Київ, тримала позиції в Ірпіні, Романівці та на Броварському напрямку.

Олег Куцин створив добровольчий батальйон у 2014 році та перетворив його у один з найбільш боєздатних підрозділів у складі ЗСУ. Легендарний командир загинув під час виконання бойових завдань з оборони України в червні на Ізюмському напрямку.

Перейти до вмісту