Дрогобицька міська поліклініка очікує на отримання ліцензії для роботи сучасного кабінету рентгенівської діагности

13:24 10 Лютого 2023

 

Учора на Дрогобиччині з офіційним візитом побував народний депутат України Орест Саламаха. Нардеп відвідав медичні заклади міста та територіальної громади. Зокрема спільно із керівником відділу охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою, першим заступником міського голови Ігорем Германом, заступником міського голови Володимиром Коцюбою – Орест Саламаха оглянув кабінет рентгенівської діагностики в центральному поліклінічному відділенні міста.

Новітню апаратуру вдалось придбати ще минулого року за рахунок субвенції по програмі соціально-економічного розвитку. Поповненню КНП «Дрогобицька міська поліклініка» безпосередньо посприяв Орест Саламаха.

Потреба в новій апаратурі в поліклінічній установі міста назріла давно – пояснила керівник медзакладу Юлія Гончаренко. За її словами – сучасний кабінет рентгенівської діагностики дає змогу виконувати знімки в цифровому режимі з можливістю динамічної обробки зображення та запису на електронні носії пацієнтам. Окрім цього – обстеження на сучасному обладнанні відзначається високою якістю та низьким променевим навантаженням на пацієнтів. Також нове програмне забезпечення надасть змогу створити базу обстежень та об’ємний архів із ними.

Наразі медична установа очікує на отримання дозвільної документації, зокрема ліцензії на роботу апарату. За словами Володимира Чуби – новий кабінет рентгенівської діагностики дозволить робити обстеження органів грудної клітки і таким чином зменшить навантаження з іншого рентген кабінету, який є в поліклінічному відділенні.

Загалом медичні установі Дрогобича систематично поповнюються новою апаратурою та обладнанням і тим самим сприяють покращенню якості послуг, діагностики та ефективному лікуванню пацієнтів.

Перейти до вмісту