Дрогобицька міська лікарня отримала чергову медичну допомогу із Кракова

14:04 5 Квітня 2022

Цими днями Водоканал Кракова скерував у Дрогобич чергову гуманітарну допомогу. Зокрема, медичне обладнання для реанімаційного відділення міської лікарні. Вартість допомоги становить понад 15 тис.євро. На таку суму коштів прибули важливі розхідні матеріали для реанімаційного відділення, які покликані рятувати життя пацієнтів у критичні моменти життя. Цінний вантаж зустріли на базі першої міської лікарні, розвантажили й посортували його.

Прибули інтубаційні трубки, катетори венозні та ряд інших розхідних матеріалів, які конче необхідні медичним працівникам для проведення реанімаційних заходів критичним пацієнтам, а також хворим, які перебувають на штучній вентиляції легень, – розповів керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

За твердженнями головного медика міста, потужну медичну допомогу вчергове зібрав та скерував в Дрогобич Водоканал Кракова, із яким дружні відносини підтримує не лишень КП «Дрогобицький Водоканал», але й КУ «Інститут міста Дрогобича» та все керівництво міста Котермака.

Саме Краківський Водоканал, із розгортанням військової агресії окупантів на території в України, одним із перших надіслав гуманітарну допомогу Дрогобичу.
Це було і медичне обладнання, і продукти харчування, і засоби гігієни. Відтак Водоканал Кракова закупив і ноутбуки для дітей, які осиротіли та через війну втратили матір. Діти наразі мешкають у Дрогобичі. Сьогодні маємо чергове медичне підкріплення з Кракова. Такими діями наші польські партнери демонструють неабияку підтримку громади Дрогобича, – зазначає керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Конзьолка.

Новоприбулий медичний вантаж для реанімації буде повністю акумульовано на базі міської лікарні та використано для її потреб.

Також цього дня керівництво міста відвідало і воїнів, які лікуються у Дрогобичі. З військовими поспілкувалися та підтримали їхній бойовий дух. Як стверджує Володимир Чуба, усі воїни забезпечені необхідним лікуванням та препаратами, які їм виписали.

Перейти до вмісту