Дрогобицька міська лікарня отримала чергову гуманітарну меддопомогу від міжнародних фундацій

12:56 16 Січня 2023

Світова спільнота продовжує підтримувати Україну в боротьбі з агресором та надсилає у міста різного роду потрібну допомогу. Так, днями у КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» було скеровано гуманітарний медвантаж. Мова іде про медичні ліжка з електричним приводом, тумбочки, ноші для перевезення пацієнтів та інші засоби необхідні у роботі лікарів та медсестер.

Медичні меблі та засоби для дрогобицької лікарні, за словами керівника відділу охорони здоров’я Володимира Чуби, скерували міжнародні партнери із Франції. Із логістикою допоміг гуманітарний Хаб в Перемишлі та КУ «Інститут розвитку Дрогобича», керівник Володимир Кондзьолка.

Як стверджує Володимир Чуба – меблі та інвентар буде використано у кожному відділі першої міської лікарні.

Багатофункціональними ліжками ми доукомплектуємо ті відділи нашої лікарні, де є у них потреба. А вона є – в останні тижні суттєво зріс рівень серцево-судинних хворіб, як наслідок шпиталізуємо більше пацієнтів у кардіологічне відділення, неврологічне тощо.
Також отримані ліжка із електричним приводом скеруємо і в реанімаційне відділення, яке з минулого року ми розширили, – прокоментував Володимир Чуба.

Окрім міжнародних фундацій, перша міська лікарня міста Котермака поповнилась і трьома апаратами штучної вентиляції легень. Їх КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» отримала за сприяння Департаменту охорони здоров’я ЛОВА.

До слова, медичними послугами лікарень Дрогобича та Стебника користуються не лише мешканці громади, а й сусідніх територій. Від початку повномасштабного вторгнення росії на терени України, медичні послуги надають як військовим, так і ВПО.

Перейти до вмісту