Дрогобицька громада продовжує підтримувати внутрішньо переміщених осіб, однак в пріоритеті – ЗСУ та міста, постраждалі від ворожих обстрілів

14:14 12 Квітня 2022

Управління соціального захисту населення продовжує облік внутрішньо переміщених осіб, які проживають у нашій Дрогобицькій громаді.

Паралельно триває прийом та опрацювання заяв на отримання державної допомоги передбаченої для ВПО. Понад чотири тисячі переміщених осіб вже звернулись з такими заявами до управління соцзахисту.

Окрім цього спеціалісти управління продовжують видачу пакунків з гуманітарною допомогою. Продуктові набори видають з розрахунку: для сімей з дітьми – щотижня, для дорослих осіб – раз в два тижні. Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України у Дрогобицькій громаді видано вже понад 300 продуктових наборів.

Звертаємо увагу на те, що внутрішньо переміщені особи, які проживають в нашій громаді, мають можливість безкоштовно харчуватись на базі закладів, задіяних до поселення ВПО. Досі організовували безкоштовне щоденне триразове харчування переселенців. Цього тижня безкоштовне харчування внутрішньо переміщених людей проводитимуть двічі на день.

Дрогобицька громада намагається усіляко підтримувати людей, які були вимушені покинути власні домівки, рятуючись від ворожих обстрілів. Протягом всього періоду воєнного стану Дрогобич надав безкоштовний прихисток понад 10 тисячам переселенців, забезпечивши їх безкоштовним житлом, харчуванням, психологічною підтримкою, медичною допомогою та щоденним корисним дозвіллям.

Задля цього було мобілізовано зусилля міської ради та волонтерів, максимально залучено ресурси громади та закордонну допомогу. Завдяки налагодженим міжнародним контактам Дрогобицькій громаді вдалось доставити з-за кордону сотні тонн гуманітарного вантажу.

Однак головними пріоритетами для місцевого самоврядування є підтримка Збройних сил України та допомога тим містам України, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів.

«Максимум залученої гуманітарної допомоги ми скеровуємо до інших міст України, які сьогодні найбільше потребують нашої допомоги», – зазначає керівництво громади.

Станом на сьогоднішній день у громаді напрацьовують механізм забезпечення житлом для постійного проживання внутрішньо переміщених осіб. Дрогобицька громада намагається усіляко підтримувати переселенців, адже чимало з них залишились без даху над головою та засобів для існування.

Однак, зважаючи на обмеженість гуманітарних запасів та важливість першочергової підтримки захисників країни та міст, які героїчно утримують ворожий наступ, – безкоштовне харчування та видача продуктових наборів продовжуватиметься до тих пір, поки не розпочнеться виплата державних допомог для ВПО.

«Зараз ведуться перемовини з однією з відомих мереж харчування, яка зголосилась допомогти нам з забезпеченням харчування для потребуючих осіб. Ми розглядаємо різні варіанти, адже розуміємо, – є люди, які вкрай потребують нашої підтримки. Наше завдання – забезпечити цю підтримку хоча б протягом першого місяця їх посттравматичної адаптації. Надалі ж готові допомагати, сприяти пошуку роботи та подальшій соціалізації людей, які затримуються в нашій громаді», – наголошує заступник міського голови Андрій Ковч.

Перейти до вмісту