Дрогобицька громада попрощалася з загиблим Героєм – 36-річним Олегом Лєбєдєвим

13:27 17 Жовтня 2022

Сьогодні, 17 жовтня, Дрогобич скорботно провів в останню путь загиблого захисника України – 36-річного Олега Лєбєдєва.

Дрогобичанин Олег Лєбєдєв добровольцем став на захист рідної країни. В день повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Олег перебував за кордоном. Однак чоловік не міг залишатись осторонь та вже наступного дня повернувся в Україну і вступив до лав Національної гвардії України. Був старшим кулеметником та захищав рідну країну в найбільш гарячих точках – в Гостомелі, Дніпрі, Лимані, Бахмуті.

Герой віддав за Україну найдорожче – своє життя. Олег загинув на Бахмутському напрямку в районі населеного пункту Іванград, під час виконання бойових завдань із захисту рідної країни. Воїну було 36 років.

У загиблого Героя залишився син.

Сьогодні на площі Ринок відбулась загальноміська прощальна панахида, яку очолив настоятель храму Пресвятої Трійці – отець Тарас Гарасимчук. Щоб провести в останню путь Героя, на центральній площі зібралось чимало людей – рідні та близькі Олега, його побратими, міський голова Тарас Кучма, спільно з заступниками, службовці, депутати міської ради та багато небайдужих мешканців міста.

Від усього особового складу нашої військової частини висловлюю щирі співчуття всім рідним та близьким Олега. Він пройшов гарячі точки і віддав життя за Україну, як справжній Герой. Він не ховався, не тікав за кордон, а як справжній чоловік – пішов захищати рідну країну добровольцем. Ми обов’язково помстимося за нього. Будьте певні. І виженемо цю кацапську навалу, бо такій терористичній країні взагалі не місце на карті світу, – наголосив у прощальному слові військовий побратим Олега.

Чин похорону Героя відбувся у церкві Пресвятої Трійці. Поховали Олега у Дрогобичі на Полі Слави та Скорботи.

Перейти до вмісту