До 930-річниці уродин Дрогобича у Верхніх Гаях висадили 930 саджанців дубів

15:59 20 Вересня 2021

На території Дрогобицької громади, у переддень уродин міста, висадили 930 молодих дубів. Локацію для висадки саджанців обрали лісничі Дрогобицького лісгоспу. Це 72 квартал Раневицького лісництва, що на території села Гаї Верхні. За словами Олега Левчука, директора Дрогобицького лісгоспу, у 2020 році тут проводилася планова вирубка головного користування суцільний зруб – відтак ділянка розміром 1 гектар пустувала. 930 саджанців дуба трьохрічного із закритою кориневою системою для висадки надали у Лісонасіннєвому центрі, що у Львові.

На даній ділянці росли дуб, граб, береза та осика. Рік після вирубки ми засаджуємо цю територію молодими дубами. У майбутньому ці дерева матимуть гарну структуру стовбура і деревина вважатиметься вищого сорту. Загалом акцією «Посади дерево» ми демонструємо, що систематично відновлюємо та омолоджуємо наші ліси і закликаємо це робити всіх, – наголосив Олег Левчук.

Спільно із лісничими, озеленювали територію майбутнього дубового лісу представники влади міста, зокрема міський голова Дрогобича Тарас Кучма, заступник міського голови з гуманітарних питань Андрій Ковч, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконкому Володимир Коцюба, радники міського голови Павло Цвігун та Світлана Маменька, сільські голови, педагоги навколишніх сіл, депутати та військові частини А-1108.

Як запевнив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, майбутні покоління мали б оцінити акцію із висадки молодих насаджень, оскільки таким чином на території Гаїв Верхніх створили усі умови для росту нового дубового лісу.

Ми висаджуємо 930 дерев в честь 930 річчя Дрогобича. Тут простежується цікава цифрова комбінація: на території Дрогобицької територіальної громади є 31 школа, помноживши ці заклади на 30 років Незалежності отримаємо 930 річницю уродин нашого міста. Сподіваємось, що наші внуки будуть щасливі від того, що ми висадили тут стільки дубів, – підкреслив очільник громади Тарас Кучма.

Як наголошують у мерії міста – до акції «Посади дерево» можуть долучитися усі бажаючі, лісничі мають ще багато саджанців і готові ними щедро поділитися. Таким чином еко-акція об’єднає різні куточки дрогобицької територіальної громади в єдине ціле.

Акція дуже потрібна. Оскільки часто чуємо, що ліси гинуть, їх вирубують чи нищать, буває, що й пожежі спричиняють загибель лісу. Однак не стільки проблема в тому, що десь якийсь ліс гине, проблема глибша – такі території слід оновлювати молодими насадженнями, що ми сьогодні і зробили. Бо саме молоде дерево – дає нам енергію та кисень нашій планеті, – зазначив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Акцію завершили спільними світлинами присутніх та побажаннями через кілька років зустрітися усім у цій локації під молодими широколистими дубами.

 

Перейти до вмісту