До 34-х роковин Чорнобильської катастрофи

22:26 25 Квітня 2020

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних і гуманітарних наслідків.

Цей день навічно вкарбувався в історію України трагічним днем.

Станом на 01 квітня 2020 року на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради перебуває 233 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:
✔️постраждалі першої категорії – 47 особа;
✔️постраждалі другої категорії – 82 особи;
✔️постраждалі третьої категорії – 59 осіб;
✔️34 дитини віком до 18 років;
✔️11 вдів.

УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ДРОГОБИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ проводить виплати різного виду державних допомог та компенсацій, а саме: додаткова відпустка, підвищена стипендія, компенсація вартості продуктів харчування, щорічна допомога на оздоровлення, професійна втрата працездатності, оплата за санаторно-курортне лікування, пільгове медичне обслуговування та пільговий проїзд тощо. З початку року загальна сума виплат з державного бюджету складає 160,1 тис. грн.

Відповідно до розпорядженням міського голови від 10 квітня 2020р. № 243-р «Про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам ліквідації та потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС з нагоди відзначення 34-х роковин Чорнобильської катастрофи» надано одноразову матеріальну допомогу виділено матеріальну допомогу постраждалим першої, другої категорії та вдовам.

Одночасно повідомляємо, що заходи приурочені трагедії на Чорнобильській АЕС цього року скасовуються у зв’язку із запровадженням карантину.

Перейти до вмісту