До уваги суб’єктів господарювання: на реалізацію Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики передбачили 20 млн грн

15:47 10 Березня 2023

На реалізацію Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки в обласному бюджеті на 2023 рік передбачили 20 млн грн.

Програмою передбачено механізми впровадження заходів з підвищення енергоефективності у громадах – реконструкцію зовнішніх і внутрішніх теплових мереж, встановлення індивідуальних теплових пунктів та перехід на альтернативні види палива.

Зокрема, для суб’єктів господарювання Програмою передбачається впровадження механізмів стимулювання малого та середнього бізнесу громад до підвищення рівня використання відновлюваних джерел енергії.

З метою стимулювання суб’єктів підприємницької діяльності до впровадження енергоефективних заходів, Програмою передбачено відшкодування відсотків за кредитами на впровадження систем енергетичного менеджменту ISO 50001, на проведення енергетичних обстежень, а також відшкодування відсотків протягом перших 12 місяців за користування кредитом у розмірі облікової ставки НБУ на встановлення обладнання та систем, що використовують відновлювані джерела енергії. Умовою відшкодування відсотків за кредитами є відсутність отримання суб’єктами підприємницької діяльності пільгового фінансування та стимулювання у вигляді «зелених» тарифів.

Ознайомитися із змістом Програми можна за посиланням: dod-62 (1)

Перейти до вмісту