До уваги волонтерів: будь-яку благодійну збірку коштів на вулицях міста необхідно погоджувати з місцевим самоврядуванням

14:38 29 Липня 2022

З часу війни у Дрогобичі кожен акумулює свої зусилля та бажання допомогти заради спільної мети — перемоги України над загарбниками. Для цього у місті та громаді відбуваються чисельні благодійні акції, майстер-класи, ярмарки та заходи для збору коштів на підтримку ЗСУ чи допомоги потребуючим.

З огляду на низку звернень мешканців громади про збір коштів організаціями, які волонтерять без офіційного дозволу, у міській раді Дрогобича застерігають, що будь яка збірка чи немасовий благодійний захід, мають відбуватися після офіційного погодження.

Відтак, перед організацією благодійного заходу чи благодійної акції, волонтерським організаціям потрібно написати лист на ім’я міського голови для погодження проведення такого заходу. У листі обов’язково потрібно вказати дату, місце та тривалість дійства. Також зазначити мету збору коштів та публічність їх використання. Якщо мета — збір для ЗСУ, тоді потрібно вказати кому та для якого підрозділу здійснюється збір. Окрім цього, у процесі планування організаторів застерігають дотримуватись усіх вимог проведення заходів на період воєнного стану.

У відділі сім’ї та молоді просять такий лист відправляти за 3-4 дні до заходу, в іншому випадку його не встигнуть погодити до дня проведення. Листи з погодженням майбутнього благодійного заходу треба подавати у загальний відділ Дрогобицької міської ради.

Додамо, для проведення загальноміського заходу, необхідне також попереднє погодження з правоохоронними органами.

Наголошуємо, процедура погодження є необхідним заходом, щоб запобігти шахраям та псевдоволонтерам, а кошти, які жертвує громада, були скеровані на потреби ЗСУ чи потребуючим.

Перейти до вмісту