До п’ятниці навчання у школах громади триватиме дистанційно

13:07 12 Жовтня 2022

З понеділка освітні заклади Дрогобицької громади перевели на дистанційне навчання. Таке рішення прийнято після масових ракетних атак країною-терористом – росією.

Попередньо у відділі освіти анонсували про дистанційну форму навчання учнів до середи, 12 жовтня. Однак сьогодні, зважаючи на напружену ситуацію в країні, термін дії рішення продовжили до п’ятниці.

Враховуючи думки батьків, які промоніторили директори освітніх установ, вирішено, що вчителі будуть перебувати під час навчального дня в освітніх закладах. Зважаючи на це батьки, які працюють та не мають де залишити своїх дітей, можуть привести їх до школи.

Безпека дітей – це ключове завдання. Як ми й обіцяли, сьогодні ми переглянули рішення і продовжили дистанційну форму навчання до п’ятниці включно.
Зважаючи на те, що чимало батьків працює і їм ніде залишити дітей, ми прийняли рішення, що вчителі будуть перебувати в освітніх закладах, тому батьки можуть відвести їх в школу. Щодо укриттів у навчальних закладах, наголошую, що їх приведено до норм та рекомендацій державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тому в разі повідомлення про повітряну тривогу, діти залишатимуться у безпеці, – прокоментував ситуацію заступник міського голови Андрій Ковч.

Також до п’ятниці на дистанційній формі навчання працюватимуть мистецькі (музичні та художні школи) та позашкільних заклади Дрогобича.

Що стосується дошкільних установ міста та територіальної громади, то вони працюють у звичному режимі.

Перейти до вмісту