До зими готові: Комунальні служби звітують про готовність до погіршення погодних умов

15:17 14 Вересня 2020

На вулиці ще вересень, та комунальні служби міста вже готові до погіршення погодних умов.

Про це йшлося під час наради керівництва міста з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста.

В ході наради заслухали керівників Департаменту міського господарства, КП «Служба муніципального управління», КП «Дрогобичтеплоенерго», КП «Дрогобичводоканал», КП «Управитель-ЖЕО».

Для прибирання доріг готові 6 одиниць спецтехніки. За словами керівника КП «СМУ» Володимира Суди, сьогодні 3 одиниці задіяні до обслуговування дорожньої мережі міста, однак при потребі, їх оперативно переобладнають для розчищення снігу. Піско-солевої суміші для зимового періоду на підприємстві достатньо.

Про готовність до опалювального сезону проінформував керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як. За його словами, мережі готові, котельні також. На доручення міського голови, при зниженні температурного режиму, в першу чергу, теплопостачання буде забезпечено до навчальних закладів міста: шкіл та дитсадків.

Керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала також доповів, що підприємство працює без перебоїв. Підготовка мереж до опалювального сезону триває. Єдиною проблемою для підприємства залишається дебіторська заборгованість, яка станом на 1 вересня поточного року становила 32 мільйони гривень.

Щодо житлового фонду, за словами КП «Управитель-ЖЕО», мережі у 55 будинках готові до прийому теплоенергії. Триває заміна вікон у під’їздах.

Заслухавши керівників комунальних підприємств, Тарас Кучма ініціював скликання наради, в ході якої кожен керівник доповість про фінансовий стан підприємства, щоб запобігти перебоїв у подальшій роботі.

Також міський очільник звернув увагу керівництва КП «СМУ» на те, що потрібно спільно з районними структурами розробити логістичний план та забезпечити техніку для прибирання від снігу доріг майбутньої Дрогобицької ОТГ.

Перейти до вмісту