Оновлення Ліцею№4 імені Лесі Українки: навчальна установа гідно носить ім’я відомої поетеси

16:00 23 Лютого 2023

25 лютого відзначатимемо 152-й День народження Лесі Українки. Закохана в рідне слово – письменниця все своє життя попри важку недугу творила в ім’я України.

У Дрогобичі постать Лесі Українки гідно пошанована в погрудді, яке постало на території Ліцею№4, що носить ім’я письменниці.

Урочисте відкриття постаменту відбулося у 2021 році, в річницю 150-річчя з дня народження поетеси.

Задум встановлення монументу талановитій українці на території навчального закладу виношували давно. Як зазначає керівниця Ліцею Наталія Гук – два роки тому як вона приступила до обов’язків директора освітнього закладу, вирішила одним із перших завдань реалізувати ідею встановлення пам’ятного знаку Лесі Українці. Тим паче, рік до цього Ліцею присвоїли ім’я талановитої поетеси, встановили меморіальну таблицю на фасаді закладу та облаштували кімнату-музей.

Леся Українка – постать, яка надихає. Вона перебуваючи на індивідуальній формі навчання зуміла вивчити самотужки 11 мов. Така жага до навчання та життя має бути беззаперечним прикладом натхнення для руху вперед для наших школярів, – додає Наталія Гук.

Закохувати по новому учнів та дрогобичан у творчість Лесі, з відкриттям її погруддя, будуть з новою силою, – запевняють у навчальній установі. Тут стверджують – щиро радіють, що в історії міста та в історії Ліцею нарешті вписано яскраву сторінку спорудження постаменту титанічній та мужній українці, яка творила, надихала та понад життя любила Україну.

Окрім гідного пошанування пам’яті поетеси у погрудді на території навчального закладу, впродовж останнього року Ліцей №4 суттєво оновився, щоб достойно відповідати імені відомої Українки.

Зокрема, за рік що минає завдяки грамотній політиці керівництва Ліцею, вдалось здійснити низку ремонтних робіт: частково замінено парапети та частину покрівлі закладу, покладено бруківку у дворі, замінено підпірну стінку, вдалось здійснити роботи із ремонту фасаду лицевої сторони Ліцею. Окрім цього, на фасаді навчального закладу оновлено і його герб. Безпосередньо у стінах Ліцею вдалося здійснити ремонт коридорів, вбиралень, першого поверху закладу тощо.

Також поповнили і матеріально-технічну базу навчального закладу – зокрема, завдяки підтримці від Міжнародних партнерів із Німеччини Ліцей нещодавно отримав 13 нових двомісних сучасних парт та стільців для дітей, а також новий стіл для педагогів.

Окрім цього – понад 40 ноутбуків у 2021 було скеровано по програмі державної субвенції для педагогічних працівників. Техніка використовується під час онлайн навчання.

Додамо, у суботу, 25 лютого, на території Ліцею №4 в 11:00 буде покладено квіти до погруддя Лесі Українки.

Окрім цього, 27 лютого о 15:00 в Народному домі імені І. Франка (глядацький зал народного театру ім. Лесі Українки) з ініціативи Управління культури та розвитку туризму відбудеться літературно-музична композиція, де декламуватимуть ніжні і водночас мужні вірші Лесі та співатимуть пісні на її слова.

Дійство приурочили до 152-ї річниці від Дня народження Лесі Українки.

Перейти до вмісту