До відома орендарів земельних ділянок комунальної власності Дрогобицької територіальної громади

10:00 23 Грудня 2020

З метою недопущення втрат до місцевого бюджету, Дрогобицька міська рада вкотре доводить до відома орендарів земельних ділянок комунальної власності, що рішенням Дрогобицької міської ради від 9 липня 2019 року № 1834 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Дрогобич» затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель м. Дрогобича. Відповідно до п. 2 цього рішення нова нормативно грошова оцінка земель м. Дрогобича була введена в дію з 1 січня 2020 року. Згідно з чинним законодавством розмір орендної плати переглядається у разі, якщо протягом строку дії договору органом місцевого самоврядування затверджено нову грошову оцінку земель м. Дрогобича і вона впливає на розмір орендної плати орендованої земельної ділянки. У разі відсутності додаткової угоди, Вам терміново необхідно звернутися у відділ оренди та приватизації комунального майна Дрогобицької міської ради (м. Дрогобич, пл. Ринок, 1, каб. №321) для укладення додаткової угоди до діючого договору оренди земельної ділянки з урахуванням нової нормативної грошової оцінки.

Повідомляємо, що відповідно до п. 3.1. діючих договорів оренди землі орендар повинен не пізніше ніж за 90 днів до закінчення строку дії договору повідомити письмово орендодавця про намір продовжити його дію. Якщо орендар після закінчення договору оренди не має бажання продовжити термін дії договору на новий строк і по акту приймання-передачі не передав земельну ділянку орендодавцеві, орендар зобов’язаний відшкодувати орендодавцю збитки в розмірі не отриманої орендної плати, нарахованої на підставі нормативної грошової оцінки, яка діяла на момент нарахування збитків, за весь період до моменту передачі земельної ділянки орендодавцю, або до моменту набрання чинності нового договору оренди землі.

У разі невиконання орендарем зазначеного, відділом оренди та приватизації комунального майна Дрогобицької міської ради будуть направлені матеріали на комісію з відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам для нарахування безпідставно збережених коштів, які підлягають поверненню Дрогобицькій міській раді.

Також повідомляємо, що на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 718-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області» визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад Львівської області.

До Дрогобицької ОТГ увійшли:
– Дрогобицька міська рада;
– Бистрицька сільська рада;
– Болехівська сільська рада;
– Броницька сільська рада;
– Верхньогаївська сільська рада;
– Волянська сільська рада;
– Дережицька сільська рада;
– Добрівлянська сільська рада;
– Долішньолужецька сільська рада;
– Лішнянська сільська рада;
– Медвежанська сільська рада;
– Михайлевицька сільська рада;
– Нагуєвицька сільська рада;
– Нижньогаївська сільська рада;
– Почаєвицька сільська рада;
– Раневицька сільська рада;
– Рихтицька сільська рада;
– Снятинська сільська рада;
– Стебницька міська рада;
– Ступницька сільська рада;
– Унятицька сільська рада.

З метою упорядкування договірних відносин та приведення договорів оренди у відповідність до вимог чинного законодавства Дрогобицька міська рада просить всіх орендарів земельних ділянок, які мають діючі договори оренди землі з вище вказаними радами (крім Дрогобицької міської ради), звернутися у відділ оренди та приватизації комунального майна Дрогобицької міської ради (м. Дрогобич, пл. Ринок, 1, каб. 321) для вчинення необхідних дій.

Відділ оренди та приватизації комунального майна ДМР

Перейти до вмісту