Доцентка Дрогобицького університету Віра Меньок отримала нагороду «Карпатська Європа спільних цінностей»

12:59 11 Лютого 2020

4 – 5 лютого 2020 року в Жешові відбувся ХІІІ Форум Європа – Україна. Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка представили на Форумі ректор професор Надія Скотна, доценти Павло Скотний, Віра Меньок та Іванна Лучаківська.

4 лютого доцент Віра Меньок отримала нагороду «Карпатська Європа спільних цінностей». Цю нагороду Форум присуджує видатним особистостям або організаціям карпатських країн, які своєю діяльністю долучаються до втілення спільних європейських цінностей у Центральній та Східній Європі, впливають на розвиток співпраці та взаєморозуміння в регіоні Карпат.

Про це повідомляють на офіційному сайті Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Зазвичай нагороду «Карпатська Європа спільних цінностей» Форуму Європа – Україна розділяють українці та поляки. Цьогоріч лауреатами нагороди стали директор Полоністичного науково-інформаційного центру імені І. Менька доцент Віра Меньок, за ініціювання та багаторічну реалізацію Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі, та директор Південно-Східного інституту в Перемишлі професор Станіслав Стемпєнь.

Лаудацію для Віри Меньок перед врученням нагороди виголосив Ґжеґож Ґауден – заслужений діяч «Солідарності», відомий журналіст та публіцист, автор книги «Львів – кінець ілюзій. Оповідь про листопадовий погром 1918», член Програмної ради Форуму Європа – Україна в Жешові, у 2004 – 2006 роках – головний редактор газети «Rzeczpospolitа», у 2008 – 2016 – директор Інституту Книги у Кракові, великий приятель та пропаґатор Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі.

За матеріалами http://dspu.edu.ua/

Перейти до вмісту