Дотримання прав неповнолітніх дітей в ізоляторі тимчасового тримання – Служба у справах дітей

13:51 30 Травня 2023

26 травня  відбулася робоча зустріч  представників ізолятора тимчасового тримання №2 Головного управління Національної поліції України у Львівській області з представником Відділу-служби у справах дітей виконавчого комітету ДМР.

Основною метою зустрічі  було вжиття превентивних профілактичних заходів щодо покращення рівня знань та навичок поліцейських щодо забезпечення прав, свобод і законних інтересів неповнолітніх під час перебування у спеціальних установах поліції. А також важливим елементом зустрічі стало навчання особливостям поводження з особами, які не досягли повноліття, оскільки саме служба у справах дітей відіграє важливу роль у створенні безпечного середовища дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Під час зустрічі детально обговорили роль Національної поліції у забезпеченні належних умов утримання малолітніх та неповнолітніх осіб в місцях несвободи. Співпраця між органами – реальна можливість допомогти неповнолітнім і малолітнім, які опинилися в  складних життєвих обставинах, – зазначають у Службі у справах дітей.

Перейти до вмісту