Доторкнутись до гастроісторії: для туристів Дрогобиччини відкривають нові локації у місті-курорті

10:48 4 Жовтня 2022

Надихнулись гастрономічними цікавинками міста-курорту. Днями у Трускавці представники туристично інформаційних центрів нашого регіону, а також ресторанного бізнесу відвідали гастроекскурсію, присвячену давнім трускавецьким рестораціям та їхній кухні. Дрогобич представили Ірина Марків, керівник ТІЦу та в. о. керівника управління культури та розвитку туризму Стас Лецик.

Передував дійству ретро-мюзикл «Легенди давнього курорту», який відбувся у центральній частині міста та носив благочинний характер.
Сама ж гастроекскурсія унікальними та цікавими закладами курорту переслідувала мету ознайомити присутніх із оригінальними рестораціями міста, їхніми стравами, інтер’єром, екстер’єром та історією.

Ініціатором та гідом гастроекскурсії виступив місцевий краєзнавець-екскурсовод, автор низки книг про Трускавець першої половини ХХ ст. Микола Іваник спільно із місцевим Туристично-інформаційним центром міста (керівник Галина Клепач). Перевтілившись у шановного пана столітньої давності, Микола Іваник поводив своїх гостей – людей із сфери туризму, а також рестораторів та готельєрів – кулінарними шляхами курорту. На мапі мандрівників опинилися три ресторани: «Клюберґ», «Гендель Пляц» та «Шухляда». Кожен із них дивував своєю історією створення, вдало продуманим інтер’єром, а також смачними стравами.

Кав’ярні, їдальні та ресторани – це неодмінний атрибут кожного туристичного міста. Велика конкуренція за клієнта призводить до того, що кожен заклад намагається залишити по собі неповторне позитивне враження не тільки вишуканими смачними стравами, але й інтер’єром, наповненням закладу історичним фактами, світлинам тощо. Так як Дрогобич, в межах туристичної програми «Соляний шлях», тісно співпрацює із Трускавцем та іншими містами нашого регіону ми раді відкрити для себе цікавинки гастрономічного міста-курорту та будемо скеровувати туди наших туристів. Оскільки, заклади, які ми відвідали можуть похвалитися не лишень смачною кухнею та вишуканими стравами – в першу чергу вони цікаві туристу з огляду на те, що бережуть історію міста, дивують старовинними світлинами, артефактами та унікальними інтер’єрами, – прокоментувала Ірина Марків, керівник Туристично-інформаційного центру Дрогобича.

У підсумку представники туристичної сфери Дрогобича наголошують – сучасному туристу, в умовах мобільності, цікаво побувати не лише на одній локації чи в одному місті, а й відкривати для себе цікавинки міст-сусідів. Тому такі заходи дають змогу розширювати туристичну географію Дрогобиччини, щоб гості мали змогу запізнати одразу декілька міст, їхню історію, архітектуру та оригінальні локації.

Перейти до вмісту