Допоможе зекономити кошти: у Стебницькій лікарні встановлять киснегенеруючу станцію

11:15 29 Листопада 2021

Найближчим часом Стебницька міська лікарня поповниться сучасною киснегенеруючою станцією. Як повідомив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, днями Кабінет Міністрів виділив кошти по державній субвенції на придбання киснегенеруючих станції для лікарень, які надають стаціонарну допомогу ковідним пацієнтам. Серед таких медзакладів і Стебницька міська лікарня.

Минулого тижня ми отримали розпорядження голови Львівської ОДА Максима Козицького про скерування на наші рахунки 1 млн.700 тис.грн на придбання киснегенеруючої станції. Очікуємо поступлення коштів та будемо здійснювати закупівлю обладнання, його монтаж тощо, – повідомив Володимир Чуба.

За словами головного медика міста, наразі в Стебницькій лікарні інтенсивно тривають підготовчі роботи з облаштування приміщення під нову станцію.

Ця киснегенеруюча станція буде аналогом станції, яка цьогоріч була встановлена та запущена в дію в КНП «Дрогобицька міська лікарня №1». Нова станція дасть можливість забезпечити киснем інфекційне відділення стебницького медзакладу і таким чином зекономити кошти на придбання кисню в балонах або ж рідкого кисню для залежних пацієнтів, – роз’яснив Володимир Чуба.

Економії вдасся досягнути завдяки тому, що нове устаткування переробляючи повітря, видаватиме в систему кисень, який по кисне проводу надходитиме в палати інфекційного відділення для недужих.

Додамо, щоденно Стебницька міська лікарня при інтенсивній заповненості медзакладу пацієнтами використовує 3-4 т. кисню на добу.

Перейти до вмісту