Допомога тим, хто цього потребує: у Дрогобицькій громаді продовжують приймати та підтримувати внутрішньо переміщених осіб

15:59 29 Листопада 2022

Повномасштабна війна, яку агресор розгорнув на теренах України, змусила чимало українців покинути власні домівки через бойові дії. Російські ракетні удари призвели до капітальних руйнувань не лишень житлових будинків, а й цілих населених пунктів та міст.

Серед тих, хто рятував своє життя були і дві родини із Нікополя, Дніпропетровської області. Їх гостинно прийняли у Дрогобицькій громаді. З допомогою місцевих мешканців та влади сім’ї знайшли прихисток в Унятичах, де їм надали житло у приватному будинку.

За словами багатодітної матері Наталії, вона з дітьми покидала уже вщент зруйнований власний будинок з мінімальним запасом речей.

Ці сім’ї і їхні діти пережили страшні речі. Нам потрібно усім залишатись людьми і допомагати таким родинам. Вони залишили свій дім, речі і своє життя. Тут вони будуватимуть все заново, тому ми маємо протягнути руку допомоги та підтримати їх у цьому, — прокоментував Тарас Кучма.

Відтак, цими днями очільник громади Тарас Кучма спільно з старостою сіл Нагуєвичі та Унятичі Лесею Гром відвідали сім’ї переселенців, щоб поспілкуватись з ними, дізнатись, як вони облаштувалися на новому місці та чого зараз найбільше потребують.

Окрім цього переміщеним родинам привезли продукти харчування, засоби гігієни, подушки, ковдри, дитячий одяг, підгузки, дитяче харчування та інші необхідні для них речі.

Перейти до вмісту