Допомога породіллям та новонародженим: у Дрогобичі продовжують підтримувати пакунками з необхідними речами матерів та малюків

11:56 31 Травня 2023

Впродовж травня у Дрогобицькій пологовій установі міста народилось 55 малюків, із них – 30 хлопчиків та 24 дівчаток. Також серед новонароджених – 6 осіб із числа ВПО.

Усіх породіль із щасливою подією в їхньому житті традиційно раз на тиждень вітають міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, які навідуються у медичну установу Дрогобича.

Очільник громади бажає матерям міцного здоров’я та щасливої долі малечі.

За нашою доброю традицією ми щотижня намагаємось навідуватись у  пологовий будинок, щоб привітати матерів з такою важливою подією у їхньому житті. Окрім пакунків, які ми формуємо з власної ініціативи, у нас є можливість поспілкуватись із матерями, дізнатись більше про потреби та побажання жінок, а також їхні бачення, щодо вдосконалень в пологовій установі міста. Відтак, аналізуємо зібрану інформацію, обговорюємо її з медичним персоналом та стараємось усунути недоліки, якщо такі є, – наголосив Тарас Кучма.

У пакунках, які вручають породіллям усе найнеобхідніше для новонароджених –одяг для малюків, засоби гігієни, перші забавки, підгузки та перші вишивані сорочки.

Загалом у Дрогобичі ініціатива формувати пакунки допомоги визріла із перших днів повномасштабного вторгнення окупантів. Ідею реалізовують під патронатом міського голови Дрогобича та відділу сім’ї та молоді. В такий спосіб намагаються підтримати та допомогти новоствореним сім’ям. Пакунки наразі вручають як місцевим жінкам так і жінкам з числа ВПО. Тільки у минулому році таких пакунків підтримки вручили понад 300 штук.

Жінкам, яких не застають в пологовій установі міста – вручають відповідні талони на отримання пакунків допомоги у 210 кабінеті мерії міста (відділ сім’ї та молоді). За місяць травень із талонами звернулось 18 матерів.

Перейти до вмісту