Допомога породіллям: понад 300 пакунків для малюків за рік що минає вручили в пологовій установі міста з ініціативи місцевого самоврядування

16:10 28 Грудня 2022

За рік що минає у Дрогобицькому пологовому будинку на світ з’явилось 683 немовлят. Із них – 81 малюк із числа ВПО. Так як Дрогобич із перших днів війни став містом в тилу, який приймав переміщених осіб та забезпечував їх усім необхідним – чимало породіль цільово їхали в місто Котермака та звертались за медичною допомогою в пологову установу міста.

Із березня за ініціативи міського голови Дрогобича Тараса Кучми та керівниці відділу сім’ї та молоді Олександри Пашко – прийнято рішення підтримувати породіль і вручати їм пакунки з необхідними речами. Зокрема, засобами гігієни, дитячим одягом та харчуванням, а також забавками.

За традицією – очільник міста у ці дні завітав в пологову установу Дрогобича та привітав породіль із радісною подією в їхньому житті.

Здоров’я малюків залежить від вашого емоційного стану. Тому я щиро бажаю вам, не зважаючи на непростий час, зберігати спокій, радіти кожному новому дню та будувати плани на майбутнє. Діткам, які цього року з’явились на світ у нашій територіальній громаді щиро бажаю жити у вільній і головне мирній Україні, – наголосив Тарас Кучма.

За останні сім дні в пологовому будинку Дрогобича народилось 4 малюків –одна дівчинка та троє хлопчиків. Кожній породіллі вручили пакунок з необхідними речами, як для матері так і дитини.

Як зазначає Олександра Пашко – гарну ініціативу щодо допомоги породіллям у Дрогобичі продовжать і в наступному році. Жінкам, яких не провідають особисто – вручатимуть відповідні запрошення на отримання пакунків для малюків. Таким чином доброю ініціативою вдасться охопити ще більше жінок.

Станом на 28 грудня вдалось вручити 318 пакунків для матерів та новонароджених. Серед породіль і жінки з числа ВПО із зони бойових дій.

Перейти до вмісту