Допомога з Франції: Дрогобич отримав енергетичну, медичну та продуктову підтримку від Шербурга

16:48 22 Листопада 2022

Від початку повномасштабного вторгнення Дрогобицька громада веде активну роботу в напрямку налагодження міжнародних зв’язків. Відтак Дрогобичу вдалось налагодити нові та зміцнити існуючі контакти з міжнародними фондами та містами різних європейських країн – Польщі, Хорватії, Швейцарії, Іспанії, Греції та інших.

Не виключенням стала і Франція. Раніше Дрогобицька громада приймала гостей та отримала допомогу з французького міста Сабле сюр Сарт, згодом Дрогобич особисто відвідав посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Вчора до Дрогобича доставили чергову гуманітарну допомогу від французьких партнерів. Енергетична підтримка у вигляді генераторів та радіаторів, побутова техніка та необхідні речі для обігріву – це та чимало іншого передали до Дрогобицької громади з французького міста Шербург. Такий візит французьких доброчинців відбувся за сприяння благодійної організації “Місія за Україну” та представника Олександра Мисишина.

Загалом Дрогобич отримав 15 генераторів, побутову техніку, прилади обігріву, теплі ковдри, пледи, засоби гігієни, а також гуманітарну допомогу у вигляді теплого одягу, продуктів тривалого зберігання та дитячого харчування.

Допомогу вже доставили до Дрогобича та розвантажили на складі управління соціального захисту населення.

Сьогодні представники французького міста Шербург зустрілись з головою Дрогобицької громади Тарасом Кучмою, заступником міського голови Андрієм Ковчем та директором КУ “Інститут міста Дрогобича” Володимиром Кондзьолкою. Гості від імені французького народу висловили підтримку Україні у боротьбі з російськими окупантами та подякували українцям за те, що стоять на сторожі безпеки усієї Європи.

Очільник Дрогобицької громади в свою чергу подякував французьким партнерам за підтримку, адже саме завдяки міжнародній допомозі ми можемо продовжувати волонтерську місію – підтримувати вимушено переміщених осіб та скеровувати гуманітарні конвої до міст, які постраждали від ворожих обстрілів та відновлюються після окупації.

Я щиро вдячний за вашу сміливість, за те, що ви не побоялись приїхати і підтримати нас в такий непростий час. Допомога, яку ви нам привезли, є надзвичайно актуальною сьогодні. Вона дає нам можливість справлятись з енергетичними викликами. У нас зараз один ворог. Ми продовжуємо боротьбу і віримо в нашу перемогу. Мрію про той час, коли Україна відновить сили, ми зможемо приїхати до Вас і допомогти тим, хто сьогодні підтримує нас, – наголосив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту