Допомагають впоратись з викликами сьогодення: Центр соціальних служб проводить арт-терапевтичні заняття для дітей

12:58 3 Лютого 2023

Війна, тривожні сирени, невтішні новини про руйнування українських міст – усе це відбивається не лишень на психиці дорослих, але й дітей. Подолати стес, тривожність та заспокоїти і відволікти дітей від реалій сьогодення допомагають у Дрогобицькому центрі соціальних служб. Зокрема, психологи центру там проводять низку заняття із арт-терапії. Заняття розраховані на дітей різного віку та різних соціальних категорій.

Одне з таких занять відбулось днями у техніці ліплення глиною. На творчу терапію були запрошені діти наших захисників. Відчути себе маленькими майстрами, в руках яких шматок безформної глини перетворювався в гарний виріб допомагала майстриня Дрогобицької дитячої художньої школи Стефанія Боянівська.

Глина – це шматочок природи з дивовижними властивостями. Це можливість відновити внутрішній баланс і гармонію через роботу із нею. Коли дитина бачить, що у неї виходить виріб – відкриваються внутрішні ресурси і виникає бажання ще більше творити, – наголошує викладач Дрогобицької художньої школи Стефанія Боянівська.

У центрі соціальних служб стверджують – такі заняття допомагають дітям підняти самооцінку, розслабитися, зняти емоційну напругу, а також дозволяють сформувати необхідні якості характеру, налаштуватися на позитивний емоційний стан, розвивають моторику і спритність рук, комбінаторику мислення, концентрацію уваги і зібраність. І найголовніше – відволікають діток від реалій часу та допомагають їм віднайти внутрішню гармонію.

Перейти до вмісту