Допомагати українцям навчати громадян військової підготовки зголосилися представники організації Spirit of America

18:40 8 Квітня 2022

Міжнародне партнерство та допомога у протидії загарбнику мають важливе значення. До Дрогобича завітали представники організації Spirit of America.

З гостями міста зустрівся очільник громади Тарас Кучма та його радник Андрій Балонь.

Сторони говорили про ситуацію в Україні та Дрогобицькій громаді. Під час обговорення звірств московського загарбника в українських містах, очільник громади ознайомив гостей з трагічною історією Дрогобиччини та розповів про дії НКВДистів.

Українці – мирні люди, але нам доводиться боронити свою землю від сусідів, які впродовж багатьох років зазіхають на соборність нашої держави, знищують все українське, вбивають наших громадян. Якщо проаналізувати дії московитів у звільнених українських містах, то вони аналогічні тортурам, які понад 80 років тому тут у нашому Дрогобичі НКВДисти творили з мирним населенням у катівні, де сьогодні облаштовано меморіальний комплекс «Тюрма на Стрийській, – наголосив Тарас Кучма.

Обговорили й ситуацію з навчанням цивільного населення навиків безпеки та військової підготовки.

Як зазначив Андрій Балонь, у протистоянні ворогу важливо, щоб люди, які ніколи не мали відношення до військової справи, а сьогодні їм доводиться боронити соборність держави зі зброєю в руках, мали знання і вміння діяти у бойових умовах.

З перших днів війни було організовано такі курси підготовки. У підсумку, підготовку пройшли понад 300 громадян.

Представники організації Spirit of America наголосили на важливості навчання цивільного населення, також запевнили про готовність надання необхідної допомоги.

Ми дякуємо, що ви готові допомогти нам у складний для України час. Сьогодні наша громада є логістичним центром з прийому біженців та гуманітарної допомоги. Ми активно допомагаємо містам, у яких виникла гуманітарна криза. Також ми виконуємо своє пряме завдання – забезпечення життєдіяльності та безпеки нашої громади і допомоги ЗСУ. У цьому мені допомагає мій військовий досвід. Ми завжди раді всім, хто готовий стати з нами пліч о пліч у протистоянні злу, яке через свої імперські амбіції ладне знищити все на світі, – резюмував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту