Домедична допомога: у ЗДО «Лелеченька» педагогів вчили надавати першу допомогу в екстрених ситуаціях

15:17 9 Лютого 2023

Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі, одним із найбільш актуальних питань для всіх без виключення українців стала домедична підготовка. Адже в умовах воєнного стану вміння правильно та швидко надати першу допомогу може допомогти врятувати не одне життя.

Днями в закладі дошкільної освіти №15 «Лелеченька» відбувся тренінг з надання невідкладної медичної допомоги в екстремальних життєвих ситуаціях.

Навчання для педагогів проводила старша медична сестра Христина Козанчин. Вона ознайомила учасників тренінгу з основами надання першої медичної допомоги.

Окрім теорії, навчальний курс містив практичні тренування. Під час заняття всі учасники курсу мали змогу відпрацювати алгоритми дій при різних видах ушкоджень та травматизму (зупинка дихання, кровотечі, переломи). Відтак педагоги освоїли вкрай важливі сьогодні навички першої домедичної допомоги, які в теперішньому часі є вкрай актуальними та можуть допомогти педагогам врятувати життя дітям чи колегам під час будь-якої надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, з часу повномасштабного вторгнення росії на українські землі, у комунальних закладах Дрогобицької громади та центрах поселення ВПО проводились десятки навчань з залученням медиків та військових. Мета тренінгів – підготувати якомога більше число осіб, адже навички домедичної підготовки рятують життя.

Перейти до вмісту