Добрі справи в День міста: Дрогобич передав медикаменти та обладнання в лікарню на Харківщині

12:04 21 Вересня 2022

Відзначення своїх 931-х уродин Дрогобич розпочав добрими справами. Символічно, що саме в час святкування Дня міста з Дрогобича на Харківщину вирушила фура з гуманітарною допомогою для звільненого з окупації міста-побратима Ізюм, а також медичні засоби та обладнання для однієї з лікарень Харківщини.

Мова йде про Валківську центральну районну лікарню, головний лікар якої звертався з листами-проханнями про допомогу в усі можливі інстанції та міжнародні фонди.

Так як на Харківщині зараз складна гуманітарна ситуація, в області є великі проблеми з засобами гігієни та медициною. Чимало медичних закладів зруйновано, а аптек розграбовано. Відповідно ті заклади, які працюють, мають значний дефіцит в медичних засобах та препаратах.

На прохання Валківської районної лікарні відгукнулось німецьке місто Грайфсвальд, яке передало медичне обладнання, засоби та препарати для підтримки медицини на Харківщині.

Грайфсвальд є містом-побратимом Дрогобича. Тому допомогти Валківській районній лікарні вони вирішили саме за посередництва Дрогобича.

Німецькі партнери передали медичне обладнання та засоби до Дрогобича, ми доукомплектували цю допомогу та додали до неї додаткові медикаменти, перев’язочні матеріали та медичні засоби, в яких зараз є найбільша потреба. Загалом вийшло сім палет, які ми успішно доставили та вивантажили у Валківській районній лікарні, – розповідає заступник міського голови Андрій Ковч.

Допомогу з Грайфсвальда та Дрогобича до Валківської лікарні доставили ще до світанку. Далі фура, завантажена гуманітарною допомогою попрямувала до деокупованого міста-побратима Ізюм.

Нагадаємо, як тільки поступила перша інформація про звільнення Ізюма з окупації, міський голова Тарас Кучма дав доручення сформувати та відправити туди необхідну гуманітарну підтримку. Ізюм від квітня перебував в окупації, сьогодні в місті немає води, газу та світла, є проблеми із продовольчими товарами, засобами гігієни та медициною. Відтак Дрогобич передав туди чимало засобів гігієни, воду, одяг, спальники, ковдри, теплі речі та продукти харчування.

Перейти до вмісту