Для дітей переселенців у Дрогобичі організовують дозвілля: майстер-класи, читання та психологічну підтримку

11:38 3 Березня 2022

Станом на 3 березня у Дрогобич приїхало понад 400 вимушених переселенців із територій, які активно обстрілює окупант. Серед прибулих чимало дітей різних вікових категорій. Управління культури та розвитку туризму ДМР взяло на себе функцію подбати про дозвілля дітей та молоді, які прибувають до нас із Сходу. За словами Лесі Татарської, завідуючої відділу культури та туризму, для дітей переселенців готові проводити майстер-класи із живопису, витинанок, різноманітні читання, квести тощо.

Зокрема, 3 березня, для діток із тимчасово переміщених осіб буде проведено майстер-клас з гончарства та живопису, а також витинанок. Його проведуть в Дрогобицькій художній школі, що на Грушевського, 170 (приміщення бібліотеки). Окрім цього буде проведено майстер-клас із ліплення з солоного тіста, виготовлення аплікацій, ляльок-мотанок. Такі творчі розваги проведуть для дітей, які мешкають в гуртожитку коледжу нафти та газу. Так щоденно будемо дбати про дозвілля діток, до роботи будуть залучені і бібліотеки міста, працівники культури, волонтери та усі бажаючі, – повідомила Леся Татарська.

Окрім цього, для дітей та дорослих, які прибувають у Дрогобич, при Гуманітарно-координаційному центрі, який діє з перших днів у місті Котермака та сприяє поселенню біженців і допомагає військовим, сформовано штаб психологічної допомоги. До роботи штабу уже залучено понад 30 психологів. Вони безкоштовно ведуть роботу із переселенцями, надають свої послуги, допомагають їм зняти стрес від побаченого та пережитого. Роботи проводять як з дітьми так і дорослими. Координує роботу психологів при Гуманітарно-координаційному центрі відповідальна особа – пані Ірина. Усім, кому потрібна психологічна підтримка просять звертатися за номером телефону – 067-37-04-621.

Перейти до вмісту