Дитячі речі та іграшки – Тарас Кучма вчергове привітав породіль Дрогобича

12:00 13 Квітня 2022

Традиційно, раз на тиждень, міський голова Дрогобича відвідує пологовий будинок міста, щоб привітати породіль з важливою подією – з’явою у їхньому житті малюків. Так, як Дрогобич інтенсивно із перших днів війни приймає внутрішньо переміщених осіб, чимало жінок народжують саме тут. Зокрема, за останні 7 днів у Дрогобичі народилося 8 малюків. Із цієї кількості – 5 дітей з числа переселенців (3 хлопчики та 2 дівчинки). Географія породіль – місто Васильків (Київська область), Ізюм (Харківська область), Дніпро, Куликівка (Чергівська область), Генічеськ (Херсонська область).

Тарас Кучма спільно із керівницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко привітали породіль та вручили їм корисні дарунки: потрібні для малюків речі першої необхідності, іграшки, засоби гігієни, дитяче харчування. Своєю чергою породіллі дякували за підтримку та професійну медичну допомогу у стінах пологового.

Як розповіла медичний директор КНП «Дрогобицький пологовий будинок» Христина Росоха, цього тижня, одній із породіль з числа внутрішньо переміщених осіб довелося надавати екстренну допомогу. Через надто довгий час, проведений в дорозі, жінка поступила із кровотечею. Відтак медики пологового будинку робили все можливе, аби врятувати життя матері та дитини.

Сьогодні породілля почуває себе добре, щоправда малюка – новонародженого хлопчика, довелось скерувати в один із медичних закладів Львова. Оскільки хлопчик народився із низькою вагою. Віримо, що зовсім швидко – малюка скерують до нас і мама з сином будуть разом, – розповіла Христина Росоха.

Тарас Кучма побажав кожній молодій матері міцного здоров’я та запевнив, що у Дрогобичі вони з малюками в повній безпеці.

Перейти до вмісту