Спільна перемога влади та громади: Суд виніс рішення щодо долі земельної ділянки на вул. Бориславській

16:17 31 Січня 2020

За земельну ділянку на вулиці Бориславській, на якій більше двох років тому встановили дитячий майданчик у межах реалізації проєкту Громадського бюджету Дрогобича, боролися в суді.

Громадянка Тетяна Євташ звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Дрогобицької міської ради з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Дрогобицької міської ради від 15.08.2019 року № 1886 «Про відмову у затвердженні матеріалів проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі у власність земельної ділянки на вул. Бориславській в м. Дрогобичі» та зобов’язати Дрогобицьку міську раду Львівської області на найближчій (наступній) сесії Дрогобицької міської ради затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (кадастровий № 4610600000:01:008:0261) Євдаш Тетяні у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд площею 840 кв м. на вул. Бориславській в м. Дрогобичі та передати їй зазначену земельну ділянку у власність.

Іншими словами, громадянка Т. Євташ наполягала на демонтажі дитячого майданчика на вул. Бориславській з передачею земельної ділянки площею 840 кв м., на якій він знаходиться у власність для приватної забудови – для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд.

Про це повідомляють у відділі правового забезпечення ДМР.

Врахувавши рішення ДМР від 30.08.2017 року № 826 «Про затвердження проектів для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету м. Дрогобича для реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів», рішення виконавчого комітету від 23.11.2017 року «№ 264 «Про надання дозволу на влаштування дитячих майданчиків у м. Дрогобичі», рішення Львівського окружного адміністративного суду від 19 листопада 2018 року у справі № 813/1676/18, Львівський окружний адміністративний суд прийшов до висновку, що позовні вимоги Т. Євдаш є безпідставними.

Таким чином Львівський окружний адміністративний суд відмовив заявниці в задоволенні позовних вимог повністю, відтак на дитячому майданчику, необхідність якого дрогобичани підтвердили особисто, проголосувавши за нього на конкурсі проєктів Громадського бюджету, дітки зможуть проводити дозвілля і надалі.

Перейти до вмісту