Диплом І ступеня та нагорода «Кристал», – Дрогобицьку громаду знову відзначили за Кращу практику місцевого самоврядування

16:51 21 Грудня 2021

Стратегія громади – ключовий документ, у якому зазначено стратегічні цілі розвитку громади. Стратегія громади Дрогобича «Центр інноваційної економіки та медицини орієнтований на людину» передбачає розвиток охорони здоров’я, як один зі стратегічних напрямків. Ця стратегія базується на цілях сталого розвитку ООН та орієнтована на людину та інновації. Щодо галузі охорони здоров’я, основна ціль – перетворити Дрогобич у метрополію здоров’я.

За останні роки у Дрогобичі та Стебнику суттєво покращили якість надання медичних послуг шляхом навчання персоналу, закупівлі дороговартісного медобладнання та ремонтів приміщень.

Так за останні роки у Дрогобичі відкрили Відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії, Інсультний центр, Міжрайонний скринінговий центр для діагностики передракових захворювань та раку у жінок, оновили інфекційне відділення Дитячої лікарні, зробили низку ремонтів у медзакладах громади. Лише у 2021 році у розвиток цієї галузі залучили понад 50 мільйонів гривень. Після утворення Дрогобицької міської територіальної громади якість послуг покращують і у селах.

Щороку в Україні відбувається Конкурс кращих практик місцевого самоврядування. Цьогоріч від Дрогобича на конкурс було подано практику «Розвиток медицини – базис сталого розвитку нашої громади», у тематиці «Реалізація проектів стратегічного розвитку».

З поміж 100 заявок було обрано 26 переможців. Так практику Дрогобицької громади відзначили дипломом І ступеня та нагородою «Кристал».

Нагороду отримали міський голова Тарас Кучма та начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба. Відзнаку вручив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Як зазначив Тарас Кучма, це вже третя перемога Дрогобича у Конкурсі кращих практик.

Крім цього очільник громади презентував учасникам дійства здобутки Дрогобицької громади в частині стратегічного планування та розвитку охорони здоров’я.

Нагадаємо, у 2018 році Дрогобич здобув перемогу за кращу практику «Дрогобич – Smart Сommunity» та у 2017 році – за кращу практику «Дрогобич – Smart city».

Перейти до вмісту