Де зігрітися у Дрогобичі?– На вулиці Козловського, 81 працює стаціонарний пункт обігріву

15:41 24 Січня 2022

У зв’язку із погіршенням погодних умов впродовж 24-25 січня, особливо в нічний час доби, у Дрогобичі розгорнуто роботу стаціонарного пункту обігріву для мешканців. Його облаштовано на вулиці Козловського, 81 у приміщенні ГО «Спільнота взаємодопомоги «Наша хата»», якою опікується отець Андрій Савка. В стаціонарний пункт обігріву просять зголошуватися людей, які не мають постійного місця проживання, є одинокими, або ж просто змерзли. У пункті обігріву готові пригостити теплим чаєм, а безпритульним – надати нічліг.

Із неділі на понеділок та з понеділка на вівторок фіксуємо значне зниження температурних показників – до -16 в ночі. Зважаючи на це просимо людей, які позбавлені власного житла, звертатися в стаціонарний пункт обігріву, що на вулиці Козловського, 81. Тут допоможуть із нічлігом та за потреби похарчують, – розповідає головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ДМР Адріан Вишницький.

Відповідне рішення про розгортання стаціонарного пункту обігріву у міській раді Дрогобича прийняли 24 січня на позачерговому засіданні Комісії ТЕБ і НС. У КП «Служба муніципального управління» скеровано доручення забезпечити пункт обігріву дровами.

Уся річ у тому, що ГО «Спільнота взаємодопомоги «Наша хата»», що на Козловського, 81 постійно опікується безпритульними мешканцями регіону та надає їм допомогу. Однак, із посиленням морозів, просимо усіх мешканців, які знають чи бачать осіб без постійного місця проживання на вулицях Дрогобича скеровувати їх у стаціонарний пункт обігріву. Оскільки – ночівля у теплі в ці дні врятує чиєсь життя, – наголошує Адріан Вишницький.

Рішення про розгортання пересувних пунктів обігріву по місті, наразі, не приймали – оскільки, за твердженнями надзвичайників, зниження температурних показників протримається всього лиш  два дні.

Перейти до вмісту