Дерусифікація в дії: у населених пунктах Дрогобицької громади продовжують перейменовувати вулиці

15:28 10 Червня 2022

Відповідно до рішення сесії Дрогобицької міської ради від 14 квітня 2022 року «Про проведення заходів з дерусифікації» у населених пунктах Дрогобицької громади проводять заміну назв вулиць, які пов’язані з радянським періодом або російськими діячами.

Відтак, на черговій сесії Дрогобицької міської ради було внесено доповнення та зміни до рішення про перейменування низки вулиць:

1. Перейменувати вулиці на території м. Стебник Дрогобицької міської територіальної громади, Дрогобицького району, Львівської області, без зміни нумерації будівель, відповідно:
– з вулиці Космонавтів на вулицю Тяки Романа;
– з вулиці Ломоносова Михайла на вулицю Грабара Степана.

2. Перейменувати вулицю на території с. Ступниця Дрогобицької міської територіальної громади, Дрогобицького району, Львівської області, без зміни нумерації будівель, відповідно:
– з вулиці Ковпака Сидора на вулицю Горішня.

3. Перейменувати вулиці на території с. Дережичі Дрогобицької міської територіальної громади, Дрогобицького району, Львівської області, без зміни нумерації будівель, відповідно:
– з вулиці Космонавтів на вулицю Незалежності;
– з вулиці Перемоги на вулицю Михаця Тараса.

4. Перейменувати вулицю на території с. Монастир-Дережицький Дрогобицької міської територіальної громади, Дрогобицького району, Львівської області, без зміни нумерації будівель, відповідно:
– з вулиці 8-Березня на вулицю Героїв Майдану.

Відповідно до процедури, відділ містобудування та архітектури має провести процедуру перейменування вищезгаданих вулиць у відповідності до вимог законодавства.

Також у міській раді створюють комісію з питань декомунізації, яка прийматиме подальші рішення щодо перейменування вулиць чи демонтажу об’єктів пов’язаних з радянським періодом.

Перейти до вмісту