Депутати підтримали петицію щодо вирішення сміттєвої кризи

14:39 14 Квітня 2020

Вже два роки Дрогобич намагається вирішити питання щодо незаконного блокування міського сміттєзвалища поблизу села Брониця. Однак розблокувати сміттєзвалище, не зважаючи на позитивне рішення суду, не вдається.

Тепер громада Дрогобича сама взялася за вирішення життєво важливої для міста проблеми.

Зареєструвавши е-петицію на сервісі «e-dem.in.ua» «Сміттєва криза у Дрогобичі», дрогобичани закликають допомогти у цьому найвище керівництво держави.

За одну добу петиція набрала необхідну для розгляду сесією міської ради кількість голосів. За дві доби кількість голосів втричі перевищила необхідну кількість.

У вівторок, 14 квітня, е-петицію винесли на розгляд сесії Дрогобицької міської ради. 25 голосами депутати підтримали підписантів е-петиції.

Відповідно до вимог зазначених у тексті петиції, тепер дрогобицькі депутати повинні звернутися до Президента України і голови Верховної Ради України за допомогою у вирішенні «сміттєвої кризи» в місті та у вжитті заходів для розблокування і відновлення роботи Дрогобицького сміттєзвалища, а також притягнути винуватих у блокуванні сміттєзвалища осіб до кримінальної відповідальності та надати оцінку бездіяльності Народного депутата України від Дрогобиччини Ореста Саламахи з приводу цього питання в складний час поширення епідемії коронавірусу.

Повний текст петиції:

«Звертаємось до вас в цей страшний час поширення коронавірусу. Вже який раз відбувається загострення ситуації навколо вивезення з м. Дрогобича сміття на Дрогобицьке сміттєзвалище біля с. Брониця та виникає загроза виникнення екологічної катастрофи.

Треба розуміти, що це єдиний полігон в нашому регіоні, від якого залежать і місто і район.
При відсутності будь-яких заборон на експлуатацію Дрогобицького сміттєзвалища, певна група людей злочинним шляхом блокує його, що призведе до невідвороніх катастрофічних наслідки.

Закликаємо депутатів Дрогобицької міської ради відкинути всі політичні інтереси та звернутись до Президента України і голови Верховної Ради України про допомогу у вирішенні «сміттєвої кризи» в місті та вжити заходи для розблокування і відновлення роботи Дрогобицького сміттєзвалища, притягнути винуватих у блокуванні сміттєзвалища осіб до кримінальної відповідальності, та надали оцінку бездіяльності Народного депутата України від Дрогобиччини Ореста Саламахи в складний час поширення епідемії коронавірусу».

Перейти до вмісту