Депутати міської ради знайомилися з роботою КП “Дрогобичводоканал”

23:11 29 Січня 2021

З ініціативи керівника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали, у п’ятницю, 29 січня, для депутатів міської ради організували зустріч-презентацію. Участь у заході взяли 8 депутатів: Андрій Паутинка, Наталія Беднарчик, Наталія Мичуда, Ганна Іваночко, Роман Курчик, Світлана Маменька, Марія Тяжкун, Роман Бейзик.

За словами Романа Шагали, ця зустріч ініційована з метою інформування депутатів про господарсько-економічну діяльність підприємства, тарифоутворення та ситуацію з водопостачанням та водовідведенням як в межах Дрогобицької громади, так і регіону загалом.

Керівник водоканалу, який також є депутатом ДМР, презентував колегам мапу водопостачання та каналізування регіону. Коротко розповів історію, яка починається з XVIII століття. Сьогодні на підприємстві працює 308 працівників. Водопостачання забезпечено цілодобово, а якість води відповідає міжнародним стандартам. Воду постачають з двох водозаборів – Гірне та Уріж. Цього всього вдалося досягти попри складні економічні умови та недосконале законодавство, – ділиться з колегами Роман Шагала.

Останнє капітальне будівництво в інфраструктурі водоканалу відбувалося у 80-х роках минулого століття.

Сьогодні економічна ситуація для підприємства є складною. Підприємство має суттєву заборгованість від партнерів, зокрема, від сусіднього Трускавця.

«В умовах сьогодення, коли ми маємо сусідів-боржників, ми, як депутати Дрогобицької міської ради, повинні відстоювати інтереси нашої громади, зокрема, й нашого підприємства», – закликав депутатів Роман Шагала.

Також керівник підприємства роз’яснив структуру тарифу та процедуру формування тарифу, яку регулює НКРЕЄ.

Зустріч тривала понад дві години.

Цьогоріч підприємство відзначатиме 90 років від заснування.

З ініціативи депутатів, наступна зустріч відбудеться на самих об’єктах – водозабірних станціях.

Перейти до вмісту