Депутати міської ради внесли свої рекомендації до Проекту оновленого Статуту громади Дрогобича

18:21 23 Жовтня 2019

У Дрогобичі триває процедура консультацій щодо оновлення Статуту громади Дрогобича.

У середу, 23 жовтня, свої рекомендації та доповнення внесли депутати Дрогобицької міської ради.

Як наголосив керуючий справами виконкому, заступник міського голови Володимир Коцюба, який очолює робочу групу з напрацювання проекту документа, участь депутатів у формуванні оновленого статуту є вкрай важливою, оскільки остаточну версію документу затверджуватимуть на сесії Дрогобицької міської ради, тому всі зауваження і пропозиції депутатів будуть враховані.

«Розробка оновленого проекту статуту відбувається за підтримки Ради ЄС», — наголосив керівник проекту Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» Володимира Кебала.

Чим оновлений статут є особливим для громади, — про це розповів Максим Лациба, консультант Ради Європи:

«У Дрогобичі Статут громади ухвалили ще у 2009 році, сьогодні є потреба в оновленні, в тому числі через зміни у законодавстві. При оновленні Статуту використовували рекомендації Міністерства регіонального розвитку України».

Зокрема, у Статуті передбачено особливості проведення громадських слухань, е-сервіси: е-петиції, е-консультації, а також реалізацію місцевих ініціатив та механізми звітування міського голови і депутатів.

При обговоренні тексту Статуту депутат Олег Балог зазначив, що в майбутньому, за умови створення ОТГ, Статут громади Дрогобича може лягти в основу Статуту Дрогобицької ОТГ.

Секретар міської ради Олег Хрущ наголосив на важливості визначення чіткого переліку важливих питань, які необхідно виносити на публічні консультації.

Також під час засідання обговорили можливості популяризації Статуту серед молоді.

Нагадаємо, що розроблення Статуту громади є частиною проекту “Дрогобич – Smart City”.

Перейти до вмісту