Депутати завершили останню в цьому році чергову сесію

13:50 15 Грудня 2022

Відбулось третє пленарне засідання XXXIV сесії Дрогобицької міської ради. Депутати остаточно затвердили бюджет з усіма правками та доповненнями. Прийняли низку рішень щодо земельних та містобудівних питань, відтак закрили останню в цьому році сесію.

В порядку денному сесії були питання, які не встиг розглянути депутатський корпус впродовж другого пленарного засідання сесії та частина питань, які додались в ході поточної роботи структурних підрозділів ради.

Важливим питанням, яке не вперше виноситься на розгляд сесії було затвердження земельної ділянки для проведення відкритого аукціону оренди. Мова йде про залучення приватного інвестора, який прагне орендувати земельну ділянку під будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Коновальця. Попри те, що інвестор хоче орендувати ділянку площею менше 9 гектарів, він готовий замовити та розробити ескізний проект містобудівної документації, з розрахунку на всю вільну земельну ділянку, яка підлягатиме подальшій забудові в цьому мікрорайоні. Тобто проект враховуватиме потужності інфраструктури з розрахунку на понад 22 гектари землі.

Депутати декілька разів детально обговорювали питання та розглядали варіанти встановлення додаткових важелів впливу зі сторони міської ради.

Відтак після внесених правок рішення таки затвердили. Після проведення відкритого аукціону оренди, в договір, який заключатимуть з переможцем, буде включено зобов’язання про те, що після завершення будівництва та здачі об’єкту в експлуатацію, 5% від площі житлової забудови буде передано місту.

Окрім цього депутати розглянули низку питань, які стосуються узаконення прав на користування земельними ділянками та обслуговуванням прибудинкових територій міськими ОСББ.

Перейти до вмісту