Депутати ДМР закликають голів політичних партій України передати 300 млн грн на боротьбу з коронавірусом

12:16 27 Березня 2020

Через надзвичайну ситуацію, яка виникла в Україні через пандемію коронавірусу Covid- 19, депутати Дрогобицької міської ради звернулися до голів політичних партій щодо відмови від державного фінансування Статутної діяльності та просили їх скерувати ці кошти на заходи пов’язані з надзвичайною ситуацією, викликаною коронавірусом Covid-19.

Відповідне рішення у вівторок, 24 березня, було прийнято під час чергового засідання сесії Дрогобицької міської ради.

У зверненні йдеться про те, що відповідно до Законодавства, політичні партії, які подолали встановлений показник відсотку виборців, що проголосували за партійний список кандидатів, мають право на державне фінансування своєї статутної діяльності у порядку, встановленому цим та іншими законами України.

«У 2020 році розмір державного фінансування Політичних партій, складе майже 300 млн грн», –зазначено у зверненні.

«Тим часом, в Україні склалась важка епідеміологічна ситуація, викликана пандемією Covid-19, яка потребує колосальних ресурсів, в т. ч. матеріальних. Сотні тисяч громадян роблять свій посильний внесок в рамках боротьби з коронавірусом, але цього, в повній мірі не вистачає.
Вважаємо, що й очолювані вами партії можуть долучитися до благородної справи. Відповідно до п.8 ст. 17 Закону, де однією з можливих підстав припинення державного фінансування статутної діяльності політичної партії є – подання політичною партією до Національного агентства з питань запобігання корупції заяви про відмову від державного фінансування.
Ми, депутати Дрогобицької міської ради очікуємо від керівників парламентських партій зрозумілого і чесного кроку – скористатись можливістю і добровільно відмовитись від державного фінансування статутної діяльності політичних партій на 2020 рік і скерувати їх на користь охорони здоров’я і безпеки людей.
Переконані, такий шляхетний вчинок буде з розумінням сприйнятий у суспільстві», – звертають депутати до голів політичних партій Україні.

Перейти до вмісту