День Єднання у Дрогобичі: масове виконання гімну, спільна молитва та живий ланцюг єдності

13:15 16 Лютого 2022

Сильні – бо єдині! Сьогодні в Україні відзначають День Єднання, який запровадили згідно з Указом Президента України від 14 лютого. Свято оголосили для посилення консолідації українців, зміцнення їхньої стійкості на тлі зростання гібридних загроз від країни агресора. Дрогобич долучився до загальноукраїнського Дня Єднання живим ланцюгом, який утворили на Площі Ринок.

День Єднання у місті розпочали виконанням Державного Гімну України. Його спільно виконали представники влади та державних установ міста, мешканці та учні навчальних закладів Дрогобича, а також Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні і танцю України «Верховина».

Відтак очільник громади Тарас Кучма спільно із донькою Героя України, ученицею 3-класу Ліцею №16 Вікторією Комар та станичним братства ОУН-УПА Тарасом Куликовцем урочисто підняли синьо-жовте знамено біля ратуші.

У зверненні до громади Тарас Кучма зазначив, що сила українців в нашій єдності.

Сьогодні ми всією Україною демонструємо, що об’єднані як ніколи і єдині. Відрадно те, що до нас долучилася молодь – це наше майбутнє заради якого ми маємо не допустити загострення військових дій. Споконвічний наш ворог, який понад сотню років знущається над нашою землею – країна агресор сьогодні як ніколи демонструє своє чорне та підле лице, «брязкає зброєю» на наших кордонах. Це зло споконвіків нищило нашу культуру, мову та історію. Однак знищити нас йому не вдавалося і не вдасся ніколи. Ми сильні – бо єдині, єдині в підтримці один одного і в любові до нашої Батьківщини. Слава Україні!, – виголосив у промові Тарас Кучма.

Кульмінацією заходу стала спільна молитва присутніх, до якої закликав отець Іван Паньків. Молились до Богородиці та просили її захисту та опіки для українського народу.

Пам’ятаєте, як у 2014 році ми також стояли тут, на цьому майдані, і молилися та просили в Бога допомоги. Сьогодні ми знову об’єднані спільною молитвою та віримо в чудо – чудо миру та Божої благодаті, яка зійде на наш край, – наголосив отець Паньків.

Під завершення урочистостей школярі міста взялися за руки та утворили на Площі Ринок 25 кіл, які символізують 24 області України та Автономну Республіку Крим. Відтак, усі присутні утворили живий ланцюг єдності навколо міської ради.

Завершили захід виконанням «Боже Великий, Єдиний».

Ведучими дійства були Алла Мельничук та Іван Сех.

Перейти до вмісту