Делегація з Дрогобича ознайомилася у Галляйні з роботою підприємства, аналогічного нашому КП «Комбінат міського господарства»

14:41 28 Листопада 2019

У місті Галляйн, яке минулого тижня з робочим візитом відвідала делегація з Дрогобича на чолі з міським головою Тарасом Кучмою, є аналогічне підприємство нашому КП «Комбінат міського господарства», яке відповідає за міське господарство.

У межах візиту до Галляйну, делегація з Дрогобича ознайомилася з роботою цього підприємства.

Підприємство є комунальним і обслуговує сферу благоустрою міста: відповідає за збір та утилізацію сміття, прибирання доріг, обслуговування дорожньої інфраструктури, обслуговує міське кладовище.

Під час відвідин підприємства, перше, що одразу вразило — дисциплінованість австрійців, які на власних авто привозять для утилізації макулатуру, техніку, деревину та інші непотрібні речі і все це розформовують по окремих спеціальних контейнерах.

Також делегації продемонстрували автопарк комунальної спецтехніки. Таку техніку, за словами керівництва підприємства, оновлюють один раз на десять років. Зважаючи на те, що передмістя Галляйну розташоване й у гірській зоні, підприємство має чимало техніки, щоб в умовах снігопаду оперативно забезпечити проїзд дорогами як у місті, так і в горах.

Робота спецтехніки підприємства фіксується на відео, щоб у випадку ДТП та скарг з боку водіїв, мати доказову базу про виконану роботу, наприклад, прибирання доріг у зимовий період.

Щодо обслуговування дорожньої інфраструктури, то будівництво доріг в основному виконують приватні фірми. Саме ж комунальне підприємство відповідає за електроопори, дорожні знаки та інші елементи інфраструктури.

Робочий день на підприємстві зазвичай розпочинається з 6:30 і завершується о 16:00. У зимовий період робочий графік змінюється, відповідно до погодних умов.

До слова, дороги у зимовий період посипають сіллю.

Також делегації з Дрогобича розповіли, що працівники підприємства мають змогу замовити послуги спецтехніки у приватних інтересах. Для цього працівнику доведеться оплатити 11 центів за 1 кілометр проїзду техніки. Це, свого роду, як один зі шляхів стимулювання працівників.

Підбиваючи підсумки відвідин підприємства, між його керівництвом, міськими головами Галляйну та Дрогобича попередньо погоджено про продовження співпраці з обміну досвідом та можливістю сприяння у закупівлі спецтехніки.

Перейти до вмісту