Делегація з Дрогобича відвідала Німеччину з метою залучення інвестицій на розвиток сільського господарства

13:00 20 Вересня 2021

Днями делегація з Дрогобича побувала з офіційним візитом у Німеччині, де провела ряд робочих зустрічей та перемовин по залученні інвестицій для розвитку сільського господарства у Дрогобицькій громаді.

Делегацію очолив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

«Звичайно, перш за все ми вивчили досвід фермерських господарств в Україні, провели аналіз потреб ринку молочної продукції, пасовищ та територій для спорудження ферм. А зараз, володіючи необхідною інформацією, ми провели ряд зустрічей в Німеччині та відвідали заводи по виробництву і відновленню фермерської техніки, а також техніки для переробки сільськогосподарських продуктів, зустрілись з місцевими фермерами та інвесторами» – зазначив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Представники Дрогобича побували у Берліні та Магдебурзі, де провели декілька зустрічей з потенційними інвесторами, які мають намір вкладати кошти у сільське господарство України.

«З моменту створення об’єднаних територіальних громад до міст приєдналось багато сільських територій. Звісно, їх розвиток можливий лише разом з розвитком сільського господарства. Тож сільське господарство в громадах може стати чи не основним потенціалом та джерелом економічного розвитку територій» – переконаний заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Нагадаємо, що на останній сесії Дрогобицькою міською радою було створено комунальне фермерське господарство, яке займатиметься молочним виробництвом та вирощуванням сільськогосподарської продукції на землях Дрогобицької громади.

Наявність комунального фермерського підприємства дасть можливість Дрогобицькій громаді:
– створювати якісну молочну продукцію власного виробництва, якою можна буде забезпечувати садочки та школи громади, чи збувати в спеціалізованих магазинах роздрібної торгівлі.
– зберегти цілісні земельні паї в комунальній власності Дрогобицької громади, бо на них вже сьогодні претендує чимало підприємців.
– популяризувати розвиток сільського господарства, яке, при дотриманні визначених законом норм, матиме державну підтримку та можливість залучення іноземних інвестицій.

Перейти до вмісту