Делегація з Дрогобича відвідала з офіційним візитом Польщу та побувала в центрах поселення українців

17:21 6 Червня 2022

Наприкінці минулого тижня делегація з Дрогобицької громади побувала в Польщі. Дрогобичани відвідали Перемишль, Краків та місто-побратим Битом, – міста, які від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі допомагають Дрогобицькій громаді гуманітарною допомогою та паралельно надають прихисток біженцям з України.

Очолив делегацію міський голова Тарас Кучма.

Візит здійснили з метою обговорення робочих питань – зокрема будівництва житла для тимчасово переміщених осіб, яке є актуальним як для Дрогобицької громади, так і для міст Польщі, в яких станом на сьогоднішній день перебуває багато біженців з України. Також в рамках переговорів мова йшла про залучення гуманітарної допомоги для тимчасово переміщених осіб.

В рамках візиту дрогобичани відвідали центри поселення біженців, облаштовані в польських містах, ознайомились з умовами, в яких проживають українці та поспілкувались з вимушеними переселенцями.

На жаль, мусимо визнати, що ми не зможемо повернути цих людей найближчим часом в Україну. Багато людей, які проживають там, вже не мають куди повертатись. Хтось уже знайшов там роботу. Тому питання будівництва житла для біженців у Польщі є не менш актуальним, ніж у нашій громаді. Ми спільно працюємо над цим питанням. Також нам було важливо особисто подякувати братам-полякам за систематичну, щоденну підтримку, яку вони надають нашому народові та обговорити подальші кроки в спільній боротьбі, – розповів Тарас Кучма.

Нагадаємо, що місто-побратим Битом одним із перших кинулось допомагати Дрогобичу в перші дні повномасштабного вторгнення росії на українські землі. За кілька днів громада Битома зібрала кошти на перший реанімобіль, укомплектований необхідними медичними засобами та препаратами, а президент міста Маріуш Волош сам доставив його до кордону та особисто передав ключі в руки міському голові Тарасові Кучмі, демонструючи повну підтримку та солідарність українському народові.

Протягом трьох місяців війни Дрогобичу вдалось доставити вже одинадцять таких реанімобілів, з яких шість вже передано на потреби фронту. Левова частка допомоги їде до нас саме з Польщі. Окрім цього польські побратими передали та продовжують передавати чимало гуманітарної допомоги для потреб внутрішньо переміщених осіб. Більшість допомоги Дрогобич скерував в складі гуманітарних конвоїв до міст, постраждалих від ворожих обстрілів.

Перейти до вмісту