Делегація з Дрогобича відвідала з візитом німецьке місто-партнер Ґрайфсвальд

15:11 22 Жовтня 2021

Днями офіційна делегація з Дрогобича на чолі з міським головою Тарасом Кучмою відвідала місто-побратим в Німеччині Ґрайфсвальд. Мета поїздки – переймання досвіду енергоефективності та можливість залучення грантових коштів на реалізацію спільних проектів.

У складі делегації Німеччину відвідали заступник міського голови Андрій Ковч, заступник міського голови Роман Москалик та менеджер КУ «Інститут міста Дрогобича» Сергій Задворних.

«Грайфсвальд має свій досвід, який ми не можемо перенести, як кальку в Дрогобич. По-перше наш побратим має величезну підтримку від уряду Німеччини. Також у нас різне законодавство. Але багато з того що там зроблено і робиться може бути реалізоване і в нас. Особливо це стосується питань енергозбереження» – відзначив Андрій Ковч.

В рамках візиту дрогобичани мали змогу відвідати місцеві заклади комунальної власності, освітні установи та житлові будинки, в яких реалізовані проекти енергоефективності.

«У Німеччині до питання енергозбереження підходили централізовано – там ця програма повністю підтримується урядом. У нас, на жаль, ці питання вирішуються більш локально. Але ми беремо приклад і намагаємось втілювати заходи енергоефективності у нас. В той час як наші німецькі партнери переймають наш досвід по відкритості та впровадженні електронних сервісів, адже в цьому напрямку ми на крок попереду» – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Грайфсвальд — університетське місто в Німеччині, розташоване в землі Мекленбург-Передня Померанія. Є адміністративниим центром району Передня Померанія-Грайфсвальд. Населення становить 59 232 осіб.

Місто має чимало спільного з Дрогобичем, – обидва міста середньовічні, обидва займались сольовим промислом та обидва мають власні університети.

 

Перейти до вмісту