Делегація з Дрогобича взяла участь у святкуванні Дня міста-побратима Нова Каховка

13:36 28 Вересня 2021

Нова Каховка 25 вересня відзначила День міста. Програма була настільки насиченою і різноманітною, що кожен, хто прийшов на свято, зміг знайти для себе розвагу до душі і відпочити та отримати безліч позитивних вражень. Мешканці та гості міста, втомившись від обмежень, які останнім часом посилає нам епідситуація із ковідом, раділи можливості побачитись, поспілкуватись, і за доброю новокаховською традицією, зібратися всім разом, як у великій дружній сім’ї.

Разом з новокаховчанами радість свята розділили і гості з міста-побратима Дрогобича. Офіційна делегація на чолі з міським головою Тарасом Кучмою взяла участь у святкових заходах.

І в ранковій, і у вечірній програмах мешканці та гості міста змогли почути виступ неперевершеного колективу. Це переможець ХХ-го міжнародного фестивалю пісні і танцю у Греції, лауреат та учасник багатьох Всеукраїнських та Всесвітніх конкурсів – Дрогобицький муніципальний камерний хор “ЛЕГЕНДА” (керівник Наталія Самошкін).

Також дрогобичани взяли участь у відкритті Таврійського ярмарку і “Чумак фесту”, стали свідками відкриття у Новій Каховці Центру надання адміністративних послуг, потім разом з новокаховчанами та гостями міста пройшли урочистою ходою до центральної площі.

Вітаючи новокаховчан, міський голова Дрогобича Тарас Ярославович Кучма підкреслив:
– Шановні наші друзі, брати і сестри! Перед тим, як передати вам вітання від міста Дрогобича, я в першу чергу хотів би виконати ще одну місію.

Дрогобичани доручили мені передати вам щиру вдячність за новокаховську делегацію, яка 21 вересня прибула вітати Дрогобич з 930-літтям. Це Юрій Іванов – надзвичайний скрипаль, який виконав у нашому карпатському краю “Чардаш” так, як його не виконує ніхто! Це ваш гурт “Забава” (художній керівник Валентина Крупко), які просто викликали фурор. А пісню “Червона рута” разом з ними співало все місто! І звичайно неймовірно гарний і яскравий колектив Школи танцю “Life in dance” (керівник Дар’я Барансата). Вони просто зачарували своїми виступами мешканців нашого міста!

Міста Нова Каховка і Дрогобич – не просто брат і сестра. Це є громади, які щиро люблять одна одну. Я вам низько вклоняюся. Нехай наша любов вкриває ваше місто, а подарунок для вас – виступ кращого в усій Європі Дрогобицького муніципального камерного хору”Легенда”. Нехай вони розчулять ваші серця і зроблять ваше свято ще гарнішим і святковішим! Слава Новій Каховці! Слава Україні!”, – зазначив Тарас Кучма.

Своєю чергою міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко зауважив:
– З того часу, коли 4 роки назад з Тарасом Ярославовичем ми сказали один одному: “Давай зшивати Україну, бо так багато дурні відбувається! А ми з тобою – прості люди, і разом зі своїми громадами хочемо жити щасливо в одній Україні” – з того часу цей надійний місток вже настільки міцно збудований! В першу чергу – нашими дітьми, які їздять на запрошення до міст-побратимів.

Тож у дружбі з Дрогобичем – навіки!”, – підкреслив Володимир Коваленко.

Також міський голова Нової Каховки розповів, що дрогобичани привезли багато подарунків місту-пробратиму з нагоди уродин та висловив сподівання, що дружба між двома містами триватиме завжди.

«МЕДІА-ЦЕНТР» НОВА КАХОВКА

 

Перейти до вмісту