Двоє дрогобичан Харів Іван та Харів Марта здобули перемогу у Всеукраїнському відкритому турнірі з тхеквондо

15:28 23 Листопада 2021

Двоє дрогобичан Харів Іван та Харів Марта взяли участь у Всеукраїнському відкритому турнірі «Кубок Любарта» з тхеквондо (ВТФ), який відбувся 19-20 листопада цього року у м.Луцьку. У змаганнях взяли участь понад 300 спортсменів з 11 міст України.

Дрогобичанка Харів Марта посіла ІІІ місце у розділі «пумсе» (індивідуальний виступ). У розділі «пумсе» (сімейні пари) Харів Іван та Марта здобули І місце.

Тхеквондо (WTF) — бойове мистецтво, олімпійський вид спорту та національний вид спорту в Кореї. Тхеквондо є одним з найбільш систематизованих і науково обґрунтованих бойових мистецтв світу. Ця дисципліна за допомогою тренувань дозволяє людині зміцнити здоров’я, навчитись самообороні та привчає працювати над саморозвитком духовності й інтелекту.

«Tae» означає «удар ногою», «Kwon» означає «удар рукою», «Do» означає «шлях». Таким чином термін Taekwon-Do можна перекласти як «шлях ноги та руки через пізнання». Особливу увагу в змагальній практиці тхеквондо приділено ударній техніці ніг, однак це лише частина програми підготовки.

Вітаємо наших спортсменів і бажаємо подальших перемог.

Відділ з питань фізичної культури та спорту ДМР

Перейти до вмісту