Два десятки старшокласників пройде стажування у Дрогобицькій міській раді

11:48 16 Березня 2023

З метою підвищення громадської активності та залучення молоді до державотворчих процесів, у Дрогобицькій міській раді проведуть стажування для молоді.

Відповідно до розпорядження міського голови про створення проекту «Факультет місцевого самоврядування» та на виконання Комплексної Програми «Молодь Дрогобицької територіальної громади на 2022-2026 роки», представники Молодіжної ради Дрогобицької міської територіальної громади в період з 27 по 29 березня 2023 року проходитимуть стажування в структурних підрозділах виконавчого комітету Дрогобицької міської ради.

Організатором стажування в структурних підрозділах та установах комунальної форми власності виступає відділ сім’ї та молоді.

Через повномасштабну війну, стажування молоді в міській раді довелось відкласти. Однак цьогоріч практику залучення молоді до роботи органу місцевого самоврядування відновлюють.

Як повідомила керівник відділу Олександра Пашко, – станом на сьогоднішній день для проходження стажування в структурних підрозділах Дрогобицької міської ради зареєструвались 22 особи з числа Молодіжної ради Дрогобицької громади. Вони стажуватимуться на базі 12 відділів міської ради, – по двоє осіб у відділі.

Стажування проходитиме в два етапи і триватиме по три дні кожен. Протягом першого етапу стажери знайомитимуться з роботою відділу, посадовими обов’язками працівників, вхідною та вихідною документацією. Також зможуть ознайомитись з процедурами формування та розподілу бюджету, розподілом обов’язків відповідальних осіб в різних напрямках життєдіяльності громади. Другий етап – передбачатиме практичну роботу в обраних ними структурних підрозділах.

Це підвищить розуміння роботи місцевого самоврядування та допоможе налагодити процес комунікації громади з посадовцями ОМС – переконані організатори.

В підсумку учасники отримають сертифікати про пройдене стажування, які можуть служити їм перевагою при вступі до вишів, адже свідчитимуть про активну громадську позицію школярів та залученість до процесів розвитку своєї громади.

Як стверджують організатори – молоде покоління має величезні перспективи та потенціал у соціальному та професійному сенсі, через що швидше за інших представників суспільства здатна оволодіти новими знаннями та компетенціями. Відтак для залучення молоді до прийняття політичних рішень, розроблено механізми та інструменти, що ґрунтуються на «моделі участі»: інформування, спрямоване на надання інформації та підвищення рівня обізнаності; консультування, покликане надавати можливості отримання консультацій від суб’єктів різних рівнів; діалог, який передбачає більш повну та глибоку комунікацію між суб’єктами через обговорення, збори, слухання тощо; партнерство, спрямоване на надання можливості делегувати конкретні завдання та відповідальність окремим суб’єктам і співпрацювати на правах партнерів.

Перейти до вмісту