Гімназія №5, у якій мешкають внутрішньо переміщені особи, отримала генератор

15:05 4 Квітня 2023

Внаслідок російської агресії та через відключення електроенергії, команди благодійних фондів «Nova Ukraine» та «Razom» у США провели масштабний збір коштів на генератори. Американські громадяни та компанії перейнялися ситуацією в Україні та пожертвували кошти для завезення в українські міста понад 1001 генератора.

29 березня один з генераторів марки «FORD» було передано Гімназії №5 імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, де на даний момент проживає близько 25 внутрішньо переміщених осіб. Відтак, додатковий генератор стане в нагоді.

Генератор офіційно передав заучу Гімназії Оксані Гарбузинській Юрій Яцків — менеджер КУ «Інститут міста Дрогобича», яка займається поданням грантових заявок для розвитку міста.

Це вже не перший грант, який Дрогобицька громада отримує від благодійного фонду Razom for Ukraine. Влітку 2022 року було реалізовано проєкт «Вуличний лекторій» для культурної адаптації ВПО у Дрогобицькій громаді. В межах цього проекту для внутрішньо переміщених осіб організовували психологічні тренінги, заняття з йоги, майстер-класи, кіноперегляди тощо.

Додамо, фонди Razom та Nova Ukraine встановили світовий рекорд  «Найбільша кількість зібраних генераторів для України за найкоротший час».

Перейти до вмісту