Гуляти Дрогобичем туристам допомагають 15 двомовних інформаційних вказівників

17:31 28 Січня 2020

На вулицях Дрогобича встановлено 15 двомовних туристичних інформаційних вказівників.

Основною їх метою є допомога туристам орієнтуватися у нашому місті, оскільки на вказівниках міститься інформація українською та англійською мовами про назви туристичних об’єктів, відстань до них та вказано відповідний напрямок руху. Однак, туристичні вказівники працюють не лише за своїм основним призначенням, бо допомагають ще й місцевим жителям. На вказівниках міститься інформація й про соціальні об`єкти: лікарні, поліклініки, освітні заклади і т.д.

«Перші такі туристичні вказівники симетрично на чотирьох кутах площі Ринок встановили вже більше двох років тому. Ми бачили, що є необхідність і надалі встановлювати такі вказівники хоча б у найбільш людних місцях, однак коштів на це не було», – зазначив керівник КП «Туристично-інформаційний центр Дрогобича» Ігор Чава.

Відтак ТІЦ вирішив залучити для цього грантові кошти. Шукали програми, подавали спільні заявки з міськими ГО, консультувалися. І це трапилось. У 2018 році Дрогобич переміг на конкурсі від ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – УКРАЇНА».

«Після довгих процесів ми отримали фінансування у розмірі 200 тисяч гривень на популяризацію історичної спадщини Дрогобича. Однак тут варто відзначити, що перемога цьому конкурсі стала можлива лише завдяки командній роботі. Ми отримали неабияку підтримку від депутатів, які представляють інтереси дрогобицької громади у Львівській обласній раді – це Андрій Ковч, Василь Масний та Юрій Нестор», – розповів керівник Дрогобицького ТІЦу та додав: «Не знаю чи отримали ми б цю перемогу, якби не підтримка та основне – злагоджена командна робота».

За ці кошти наприкінці 2019 року встановили ще 11 вказівників, які розмістили на найбільш людних локація на території всього міста. Вказівники мають гарний естетичний вигляд, підкреслюють історичний дух міста, не дисонують з архітектурним середовищем і водночас залишаються помітними.  Тож відтепер туристам та гостям Дрогобича легше орієнтуватись у нашому місті.

Перейти до вмісту