Дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ)

ДИРЕКТОР:
СТАРУХ РОМАН БОГДАНОВИЧ

Контакти

тел. (03244) 2-22-62

[email protected]

Адреса

м. Дрогобич, вул. Ак.Сахарова, 2а

Наш  Дрогобич з давніх часів славився спортивними досягненнями.
В спортивному житті міста активну участь приймала і учнівська молодь. Розбудовувалось місто, зростала численність її жителів, а разом з тим і збільшувалась кількість молоді. Шкільна молодь згуртовувалась, створювала групи, в яких займалась різними зимовими та літніми видами спорту. Щоб плідно займатися під керівництвом фахівців, громадcкість міста забажала відкрити для них школу. В цій навчальній установі молодь могла б, у вільний  від навчання  час,займатися своїми любимими видами спорту.
Тодішня влада міста звернулась до спортивних керівників області,республіки та Міністерства освіти України про відкриття в м. Дрогобичі такої школи. Враховуючи численні бажання жителів міста, Міністерство освіти України своїм наказом за № 928  від 7 грудня 1946р та наказом Дрогобицького відділу народної освіти за № 832  від 16 грудня 1946 року була відкрита 1 січня 1947 року дитяча спортивна школа (ДЮСШ ) з відділеннями легка атлетика, спортивна гімнастика, баскетбол та футбол. З часом вона була перейменована в дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ).
Першим директором школи був п. Ткаченко І.В, який очолював її з 1947р. по 1949р.Пізніше директорами були: з 1949 по 1950р п. Радецький В.П., з 1950 по 1951р п. Афанасьєва З.В, з 1951 по 1956 роки п. Вербицька-Мікласевич А.К.з 1956 по 1993 роки п. Коврига Б.І, а з 1993 по 2013 п. Соломчак О.Д.,з 2013 р. по даний час п. Файчак І.Я.
Своєї спортивної бази школа не мала. Заняття проводились в літній час на спортивних майданчиках міста, а в зимовий час в спортивних залах загальноосвітніх шкіл, які не відповідали належним вимогам. На території СШ №1 було побудовано дві баскетбольні площадки  та одна для гри в ручний м’яч. Також на території біля СШ №4 був побудований стадіон з  футбольним полем, біговими доріжками, ямами для стрибків у довжину і висоту, сектором для штовхання ядра. На цій же території побудовано двоповерховий будинок, в якому раніше знаходились на першому поверсі роздягальні, а на другому поверсі робочі кімнати працівників школи.
В 1977 році було побудовано нове приміщення школи, в якому є: ігровий зал розміром 36 х 18м, велика і мала ванни для занять з плавання розміром 25 х 14м   і   12 х 5,5м, а також зал для занять з фізичної підготовки, який  пристосований також для занять з спортивної акробатики.
З різних причин багато разів в школі відкривались або закривались види спорту. В свій  час функціонували ще і такі види спорту, як волейбол, настільний теніс,гандбол. На даний момент в школі проводяться заняття з шести видів спорту: спортивна акробатика та стрибка на акробатичній доріжці, баскетбол, легка атлетика, плавання, футбол,шахи. В цих групах кожен рік займається від 900 до 1300 учнів.
Із стін школи вийшло багато здібних спортсменів, які в подальшому стали докторами і кандидатами наук, керівниками великих підприємств і організацій,здобули професії медиків, інженерів, вчителів, тренерів-викладачів та багато інших професій.

Перейти до вмісту